Logo_who

Uit onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO is gebleken dat iemand die veel verwerkt vlees eet, een verhoogd risico heeft op darmkanker. Maar volgens de organisatie is dat nog geen reden om het voedsel dan maar links te laten liggen. Dat meldt RTL Nieuws.

De WHO werd na het nieuws blijkbaar overspoeld met reacties en voelde zich genoodzaakt een extra verklaring af te geven. “De laatste IARC publicatie vraagt niet aan mensen om te stoppen met verwerkt vlees eten maar geeft de indicatie dat het verminderen van de consumptie van deze producten de kans op darmkanker kan verminderen."

Eerder liet de WHO al weten dat er wel een paar nuanceringen horen bij het vleesverhaal. Verwerkt vlees staat in dezelfde categorie als asbest en roken, maar dat wil nog niet zeggen dat het eten van verwerkt vlees net zo gevaarlijk is. "De classificaties van de IARC beschrijven de sterkte van wetenschappelijk bewijs over een middel dat een oorzaak is van kanker, niet de beoordeling van het risiconiveau." 

© Nationale Zorggids