Normal_zuurstoftherapie

De Da Vinci Kliniek in Geldrop biedt dit jaar vanuit Amersfoort hyperbare zuurstoftherapie en geavanceerde wondzorgbehandelingen aan. Hiervoor wordt samengewerkt met Meander Medisch Centrum, het topklinische ziekenhuis in Amersfoort. Dat meldt het Meander Medisch Centrum.

Het streven is om in de loop van de  zomer een tank voor hyperbare zuurstoftherapie te plaatsen in Meander. Dit betekent een bewezen grote meerwaarde voor mensen met ernstige wonden, die met reguliere behandeling en wondverzorging niet willen genezen en voor patiënten die gevolgen ondervinden van klachten die kunnen ontstaan na bestraling, als gevolg van kanker. De instellingen werken al langere tijd samen op het gebied van wondgenezing onder de naam Meander Da Vinci.
 
Bij de zuurstoftherapie onder druk neemt de patiënt plaats in een tank, gelijkend op een vliegtuigcabine, samen met andere patiënten. Door middel van een kapje ademt de patiënt zuurstof in. Dit versterkt het weefsel van binnenuit, wat onder andere het genezingsproces sterk bevordert. Het gaat bijvoorbeeld om wonden die zijn ontstaan als gevolg van diabetes, vaatlijden, bestraling of zware ongelukken. Als na drie maanden de wond nog steeds niet dicht is, kan de patiënt in aanmerking komen voor de hyperbare zuurstoftherapie.
 
Momenteel zijn de voorbereidingen voor de komst van de zuurstoftank in Amersfoort in volle gang.

©Nationale Zorggids