NZG Zorgnieuws

Logo_logo_rkzb_rode_kruis_ziekenhuis

Zorg van de Zaak meldt overname RKZ bij ACM


De plannen van arbodienstverlener Zorg van de Zaak om het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) over te nemen zijn nu officieel gemeld aan de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Hiermee is de overname van het ziekenhuis in Beverwijk en het brandwondencentrum een stap dichterbij. Dit meldt Skipr.

Normal_jeugdzorg_jongeren_jonge_mensen

Twentse gemeenten starten inkoop ggz Jeugd


De veertien Twentse gemeenten zijn op 22 juli van start gegaan met het inkooptraject voor de geestelijke gezondheidszorg (ggz) voor jeugd. De inkoop maakt deel uit van de overgang van de jeugdzorgtaken naar de gemeenten. Dit meldt Delta FM

Normal_transparantie

Zorgverzekeraar biedt gratis oogtesten aan


De regionale zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid organiseert in samenwerking met twee regionale opticiens gratis oogtesten in haar verzekeringswinkels in de periode 23 september tot 23 oktober 2014. Dat meldt de zorgverzekeraar op de eigen website.

Normal_24kika

24KiKa: skaten tegen kanker


Op 5 en 6 september wordt er op het parcours van Flevonice in Biddinghuizen 24 uur lang in estafettevorm geskeelerd door teams van maximaal zes personen. Het skate-evenement is georganiseerd met de bedoeling om hiermee zo veel mogelijk geld in te zamelen voor de stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Dat meldt de Weekkrant.

Logo_kannerhuis

Aangepast spreekuur autismecentrum Dr. Leo Kannerhuis


Tijdens de zomervakantie houdt het autismecentrum Dr. Leo Kannerhuis aangepaste spreekuurdagen aan tussen 14 juli en 1 september. Het telefonisch spreekuur van de Polikliniek in Amsterdam blijft ongewijzigd.

Normal_panadol_paracetamol_medicijnen

Bijsluiter voor gebruik paracetamol met codeïne bij kinderen aangepast


Naar aanleiding van een herbeoordeling van de Europese geneesmiddelenbewaker PRAC ten aanzien van het gebruik van codeïne als pijnstiller bij kinderen, is de bijsluiter voor  paracetamol/codeïne combinaties aangepast. Dat meldt het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG).

Normal_discriminatie

Bewoners bezorgd over nieuwe psychiatrische kliniek in de wijk


Bewoners van de Rotterdamse wijk Park Zestienhoven en van de Overschiese Kleiweg zijn huiverig voor de komst van een psychiatrische kliniek van Bavo Europoort. De gemeente Rotterdam gaf begin deze maand haar goedkeuring aan de komst van de kliniek. Dit meldt de Weekkrant.

Normal_digitaal

Elektronisch uitwisselen patiëntgegevens mag


(Novum) - De invoering en het verder ontwikkelen van het nieuwe elektronisch patiëntendossier kan gewoon doorgaan. Een poging van de Vereniging van Praktijkhoudende Huisartsen (VPH) het elektronisch uitwisselen van medische gegevens tegen te houden is woensdag afgewezen door de rechtbank in Utrecht.

Normal_jeugd_blij_vrolijk_springen

Jeugd Nunspeet vaart wel bij samenwerking in Veluvine


Een welzijnsorganisatie voor jongeren en een school voor voortgezet onderwijs die de handen in elkaar slaan en nauw samenwerken. Dit klinkt vanzelfsprekend, maar toch gebeurt het bijna nergens. In het multifunctionele gebouw Veluvine in Nunspeet maken Landstede Welzijn en het Nuborgh College gebruik van elkaars kennis en expertise, en de jeugd v...

Normal_ambulance__5_

Wethouder zorg op zomerstage bij ambulancedienst Lelystad


De wethouder van Gezondheidszorg van de gemeente Lelystad, Janneke Sparreboom, is tijdens haar zomerstage dinsdag 22 juli op bezoek gegaan bij de Regionale Ambulancevoorziening Flevoland (RAV). Dit is een onderdeel van de GGD Flevoland. De dienst bestaat uit 130 medewerkers. 

Normal_slaap__geheugen

'Meer geheugenproblemen door te weinig slaap'


Het hebben van slaapgebrek kan ervoor zorgen dat het geheugen minder goed werkt. Dit is aangetoond in een Amerikaans onderzoek van de Michigan State University en de University of California, Irvine. Dat meldt Gezondheidsnet.

Normal_kat

'Mogelijk kankervaccin te ontwikkelen uit kattenpoep'


In de strijd tegen kanker is een opvallende ontdekking gedaan door Amerikaanse onderzoekers van het Dartmouth College in New Hampshire. Zij zeggen een parasiet te hebben gevonden in kattenpoep waaruit mogelijk een kankervaccin kan worden ontwikkeld. Dat meldt Ziekenhuis.nl.

Normal_reveal_linq_op_hand_22072014

Eerste implantatie mini hartmonitor in Röpcke-Zweers Ziekenhuis


Op 22 juli is voor de eerste keer een implantatie uitgevoerd met het kleinste implanteerbare hartmonitorsysteem dat momenteel op de markt is: de Reveal LINQ TM-hartmonitor. De implantatie vond plaats bij een patiënt in het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg, onderdeel van de Saxenburgh Groep. De ingreep is succesvol verlopen, zo meldt het zi...

Normal_hart_monitor

ConnectZorg zelfstandig verder zonder ZuidZorg


De Brabantse zorgaanbieder ZuidZorg heeft het deel van de dienstverlening die wordt verleend door dochteronderneming ConnectZorg afgestoten. ConnectZorg zal onder de eigen naam als zelfstandig bedrijf worden voortgezet. Dit meldt Skipr.

Normal_normal_incontinentie_tena_lady

'Aanvraag wmo-hulpmiddelen nog steeds te ingewikkeld'


Het aanvragen van medische hulpmiddelen is nog steeds te ingewikkeld. Dat blijkt uit een evaluatie onder verpleegkundigen en verzorgenden in de thuiszorg, naar aanleiding van de aanpassingen in de wet- en regelgeving rond de verstrekking van hulpmiddelen aan thuiswonende mensen met een chronische ziekte of handicap. Dit meldt Zorgvisie.

Normal_drank__cocktail

Drankje binnenkort op drugs te controleren met pd.id


Voor jongeren die graag uitgaan is er in de toekomst mogelijk een apparaatje beschikbaar om hun drankje te controleren op drugs. Een Canadees bedrijf heeft een apparaatje ontwikkeld dat in een drankje gedompeld kan worden en de gebruiker alarmeert als er een verontreinigende stof is gevonden. Dat meldt de Telegraaf.

NZG Zorgvacatures

NZG Video

NZG Column

Kantoorloos verplegen

Normal_9241

Even geleden liep ik een dag mee op een psychiatrische (crisis) afdeling in Haarlem. Het was op mijn verzoek, omdat ik bijzonder goede verhalen had gehoord over de werkwijze van het team op deze afdeling. De teammanager had een paar jaar geleden besloten het personeelskantoor af te breken. Een controversieel besluit, want in de regel is het pers...

NZG Slumanski

Feuilleton

NZG Nieuwsoverzicht