NZG Zorgnieuws

Logo_website_van_het_jaar_logo

Stem op de Nationale Zorggids en win fantastische prijzen


De Nationale Zorggids is genomineerd voor Website van het jaar 2014! Voor deze verkiezing hebben we natuurlijk zoveel mogelijk stemmen nodig en ook u maakt kans op leuke prijzen. 

Logo_humanitas

Online ondersteuning Humanitas in vijf jaar verdrievoudigd


Steeds meer mensen hebben behoefte aan gratis anonieme online ondersteuning. Dat blijkt uit het aantal online gesprekken van vrijwilligersorganisatie Humanitas, dat zich in de afgelopen vijf jaar verdrievoudigd heeft: van 2.119 in 2008 tot 7.100 in 2013. Vanwege de toenemende vraag naar online hulpverlening breidt Humanitas de ondersteuning verd...

Normal_station

Mansveld onderzoekt zitplek trein voor mindervalide


(Novum) - Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu Wilma Mansveld (PvdA) gaat onderzoeken of er in de trein zitplaatsen kunnen komen voor reizigers die slecht ter been of zwanger zijn. Dat heeft de bewindsvrouw donderdag gezegd in de Tweede Kamer. Net als in bus en tram zou dat moeten worden aangegeven met speciale stickers.

Normal_stress

Stress draagt bij aan snellere veroudering


Mensen die vaak stress of negatieve emoties ervaren lopen mogelijk kans om sneller te verouderen. Dat blijkt uit onderzoek van promovenda Sonja van Ockenburg van het Universitair Medisch Centrum Groningen, zo meldt Gezondheidsnet.

Normal_rookverbod

RIVM onderzoekt luchtmonsters als hulpmiddel bij handhaving rookverbod


Het handhaven van het rookverbod in publieke ruimten wordt mogelijk makkelijker door het gebruik van draagbare apparaten waarmee luchtmonsters kunnen worden genomen. Deze luchtmonsters kunnen inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) ondersteunen bij het bepalen of het rookverbod is overtreden. Dat blijkt uit onderzoek do...

Normal_baby_nyima_gambia_skb_winterswijk

Medische zorg asielzoekers loopt risico door snelle uitbreiding opvang


De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) is positief over de medische zorg voor asielzoekers in vier nieuwe opvanglocaties. Snelle uitbreiding van de opvang kan echter tot risico’s leiden in de medische zorg. De inspectie vraagt de betrokken partijen aandacht voor deze risico’s.

Normal_chirurgie_operatiekamer

'Strengere regels voor plastische chirurgie'


(Novum) - Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Edith Schippers (VVD) stuurt binnenkort een voorstel naar de Tweede Kamer voor strenger toezicht op de plastische chirurgie. Dat heeft PvdA-Kamerlid Lea Bouwmeester gezegd tegen RTL Nieuws. Schippers is al langer bezig met plannen voor regels voor de cosmetische sector.

Normal_14147353490125_1

Nederlanders prefereren water boven frisdrank


(Novum) - Nederlanders laten frisdrank steeds vaker staan. Consumenten hebben vorig jaar 58 miljoen liter frisdrank en vruchtensappen minder gedronken dan een jaar eerder. Dit maken ze goed door het drinken van kraanwater, meldt het AD vrijdag op basis van cijfers van branchevereniging Frisdranken, Water en Sappen (FWS).

Normal_q-koorts_800px-coxiella_burnetii_01_wiki_-c_

Informatieavond over Q-koorts in Berghem


De Q-koorts-epidemie is voorbij, maar niet voor iedereen. Nog dagelijks worstelen veel mensen met de gevolgen in de vorm van chronische Q-koorts of het Q-koorts vermoeidheidssyndroom (QVS). Daarom organiseert stichting Q-support op 13 november in Berghem een informatieavond voor patiënten en hun familie, voor professionals en overige belangstell...

Normal_teamwork_personeel_werk_samenwerking_team

Gelderse steun voor opleiding wijkgericht werken voor zorgmedewerkers


Het project 'Wijk van de toekomst', waarin werknemers en leerlingen in de zorg worden voorbereid op de verschuiving van de zorg in hun (toekomstige) werk, kan rekenen op steun van de provincie Gelderland. Met de resultaten van dit project sluiten de opleidingen straks beter aan op de zorgbehoefte in de praktijk. Dat meldt de provincie Gelderland.

Normal_rechtszaak_hamer_

Vrijspraak voor Haagse 'borstendokter'


(Novum) - 'Borstendokter' Rock G., die tientallen patiënten zou hebben verminkt, hoeft niet de cel in. De rechtbank in Den Haag heeft hem donderdag vrijgesproken, meldt Omroep West. Het Openbaar Ministerie had twee weken geleden twee jaar cel geëist, plus een jaar voorwaardelijk.

Normal_euro_geld_betalen_consument

Helft consumenten verwacht premiestijging zorgverzekering


Vanaf volgende week zullen de zorgverzekeraars bekend maken hoe hoog de premies voor 2015 worden. Verzekeraar DSW, vaak gezien als trendsetter op de markt, heeft al aangegeven de premie voor de basisverzekering niet te verhogen. Toch is de consument er niet gerust op. Uit het jaarlijkse Zorgverzekeringsonderzoek van hoyhoy.nl (voorheen Verzekeri...

Normal_normal_images_vergadering

Politiek wil meer druk op zorgbestuurders om beter te presteren


Bestuurders van zorginstellingen die verantwoordelijk zijn voor falend beleid moeten harder worden aangepakt. Een meerderheid van de Tweede Kamer vindt dat één persoon in het bestuur verantwoordelijk moet worden de kwaliteit en veiligheid in een ziekenhuis of zorginstelling. Dat meldt RTL Nieuws.

Normal_zorgidee__onvz

Vijf ideeën genomineerd voor finale Beste Zorgidee


De vijf genomineerden voor de finale van Het Beste Zorgidee zijn bekend. De finalisten werden door een jury geselecteerd uit bijna 550 inzendingen. Het is nu aan het Nederlandse publiek om te bepalen wie het Beste Zorgidee van 2014 heeft. Dat meldt de organisator van de wedstrijd, ONVZ Zorgverzekeraar.

Normal_baby_wegen

Consultatiebureau wordt goed bezocht


Bijna 95 procent van de kinderen tussen nul en vier jaar gaat naar het consultatiebureau. Ouders en verzorgers waarderen het consultatiebureau met een ruime voldoende. Tien jaar geleden lag het aantal kinderen dat door een bureau wordt gezien nog op negentig procent. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek, zo meldt de NOS.

Normal_images

Onduidelijkheid over veranderingen zorg 50.000 pgb'ers


Een groep van ongeveer 50.000 mensen weet nog niet wat er voor hen gaat veranderen op 1 januari. Het gaat om mensen die een persoonsgebonden budget (pgb) krijgen, aldus Per Saldo, de belangenvereniging van mensen met een pgb. Zorgverzekeraars Nederland meldde gisteren dat zij een brief aan deze mensen niet mochten versturen van staatssecretaris ...

NZG Zorgvacatures

NZG Video

NZG Column

Terug naar de kliniek

Normal_10141

Oké, het gaat niet goed met me. Stemmen, vreemde nare gedachten en angsten gierden door mijn hoofd. Mijn stemmen waren gevuld met somberheid. Ze boden me adviezen aan. Adviezen om helemaal met het leven te stoppen. Voorgoed. Definitief. Door die stemmen werden mijn gedachten ook somber en negatief. Deed ik er wel goed aan om door te leven? Ik wi...

NZG Nieuwsoverzicht