NZG Zorgnieuws

Normal_ehbo-koffer

Geef uw mening over de Nationale Zorggids


De Nationale Zorggids streeft ernaar om u het meest actuele nieuws te brengen op een aantrekkelijke manier. Uw mening is hierbij van groot belang. Bent u tevreden met de inhoud en het nieuws of ziet u nog graag toevoegingen? Wij horen het graag!

Normal_pasen

Nationale Zorggids wenst u een Vrolijk Pasen!


Onze redactie is tijdens de Paasdagen gesloten en voorziet u vanaf dinsdag 22 april weer van al het actuele zorgnieuws. 

Logo_joyincare

JOYinCARE introduceert free-learning module


JOYinCARE heeft een nieuwe free-learning module gelanceerd, manoeuvreren met tilliften.Touch&Move is een intuitieve elektrische aandrijving waardoor rijden en manoeuvreren ergonomisch verantwoord is. Het rijden gaat eenvoudig en heel licht. Zelfs met zware lasten en op zwaarlopende ondergrond. Met je vingers voorzichtig duwen is voldoende om...

Logo_duchenne

Fietsen met trapondersteuning remt achteruitgang bij Duchenne


Bij jongens met Duchenne spierdystrofie gaat zowel de spierkracht als de bewegingsmogelijkheid achteruit. Door de resterende spiercapaciteit optimaal te gebruiken kan de functionele achteruitgang worden vertraagd. In haar promotieonderzoek toont Merel Jansen aan dat een fietstraining met trapondersteuning daarvoor bijzonder geschikt is. Dat meld...

Normal_geboorte_medisch_couveuze_baby

Babyhaar mogelijk bron van informatie


Analyse van het haar van pasgeboren baby's levert mogelijk een schat aan informatie op over de omstandigheden waarin de kleintjes in de baarmoeder zijn gevormd. Dat stellen Amerikaanse onderzoekers van de Universiteit van Wisconsin, die het haar van babyaapjes bestudeerden. Dat meldt Scientias.

Normal_telefoon_oud_1

Toenemend aantal klachten over zorgverzekering


Uit het jaarverslag van de Stichting Klachten en Geschillen Zorgverzekeringen (SKGZ) blijkt dat het aantal klachten over de zorgverzekering vorig jaar met negentien procent is toegenomen. Dat meldt Skipr.

Normal_inspectie_onderwijs_loep_controle

Jeugdgevangenis Spijkenisse stelt orde op zaken


De Inspecties Veiligheid en Justitie, Jeugdzorg en Sociale Zaken en Werkgelegenheid oordelen positief over de wijze waarop de Justitiële Jeugdinstelling De Hartelborgt aan de slag is gegaan om  eerder geconstateerde verbeterpunten op te lossen.

Logo_orde_van_medisch_specialisten

'Effectiviteitsonderzoek veelvoorkomende behandelingen bespaart miljoenen'


Een grootschalig onderzoek naar de effectiviteit van behandelingen van zeven veelvoorkomende aandoeningen moet leiden tot een besparing van minimaal 30 miljoen euro aan zorgkosten. Dat maakte de Orde van Medisch Specialisten (OMS) gisteren bekend.

Logo_sjg_st_jans_gasthuis_weert_logo

'Toekomst ziekenhuis Weert onzeker door plan zorgverzekeraars'


Het voortbestaan van het Sint Jans Gasthuis (SJG) in Weert komt in het geding als de zorgverzekeraars niet afzien van hun plan om de complexe spoedeisende zorg in het ziekenhuis te schrappen. Dat meldt de Limburger.

Normal_normal_normal_opa_wachten_ouderen_bejaarden

Ouderenmonitor: Brabant topt met bijna helft ouderen eenzaam


Van alle 65-plussers in Brabant is bijna de helft eenzaam, zo blijkt uit de Ouderenmonitor van de GGD. Brabantse ouderen zijn hiermee eenzamer dan de rest van de Nederlandse ouderen. De gemeente heeft naar aanleiding van de hoge score een speerpunt gemaakt van sociaal isolement. Dit meldt Omroep Brabant.  

Normal_geld_munten

'Nieuwe wet langdurige zorg niet vernieuwend'


De nieuwe Wet langdurige zorg is geen vernieuwende wet en maakt de keuze voor een persoonsgebonden budget bijna onmogelijk. Deze conclusie trekt Aline Saers, directeur van de belangenvereniging van pgb-houders Per Saldo. 

Normal_kika_logo

Leerlingen houden lesmarathon voor kinderkankeronderzoek


Leerlingen van een basisschool in Herveld, Gelderland, hebben op woensdag en donderdag aan een stuk door lessen gevolgd, voor het goede doel. Daarmee verzamelden ze een totaalbedrag van 2421,05 euro. Dit bedrag gaat naar onderzoek naar kinderkanker. Dit meldt Omroep Gelderland. 

Normal_7561214972_5fa49b48ff_b

Bovengemiddelde vraag naar professionele begeleiding in Limburg


Uit cijfers van het CBS blijkt dat relatief veel mensen die professionele begeleiding nodig hebben in Limburg wonen. Het aantal hulpbehoevenden is ook in het noorden en oosten van Nederland hoger dan het landelijk gemiddelde. Psychiatrische aandoeningen zijn vaak de oorzaak. Dit meldt regionale omroep Limburg1. 

Normal_speelwanden_in_meander

Kinderen meer op gemak door speelwanden in MMC


In het Meander Medisch Centrum zijn in 23 wachtruimtes voor kinderen komen speciale speelwanden geïnstalleerd. De kinderspeelwanden zorgen op een speelse manier voor afleiding in het ziekenhuis, zo meldt het MMC in een persbericht.

Logo_umlogo2

Universiteit Maastricht haalt onderzoeksgroep binnen voor weefselonderzoek


Een top-onderzoeksgroep is binnengehaald door de Universiteit Maastricht. De groep gaat zich richten op herstel van bot en kraakbeen. Dit meldt regionale omroep Limburg1.  

Logo_novo_logo

Manager NOVO komt terug na ‘tijdje afstand’ na wantoestanden


Een manager gaat weer aan de slag bij zorginstelling NOVO/ ProMens Care nadat hij tijdelijk afstand moest nemen. De manager was leidinggevende van de instelling toen een gehandicapte patiënte overleed nadat ze door 4 medewerkers tegen de grond was gewerkt. Dit meldt RTV Drenthe. 

NZG Zorgvacatures

NZG Video

NZG Column

Voetbalweekend Sevilla (1)

Normal_10141

In alle vroegte ging om drie uur in de morgen mijn wekker af. Ik sprong op. Vandaag zou het gaan gebeuren! Zondag 23 maart zou ik aandachtig toeschouwer zijn bij de wedstrijd Real Betis Sevilla – Atlético de Madrid in het prachtige en sfeervolle Estadio Benito Villamarín in Sevilla. Tot die tijd zou ik lekker gaan ronddwalen in de stad. Wat abso...

NZG Slumanski

Feuilleton

NZG Nieuwsoverzicht