NZG Zorgnieuws

Logo_website_van_het_jaar_logo

Stem op de Nationale Zorggids voor Website van het Jaar 2014!


De Nationale Zorggids is genomineerd voor de verkiezing Website van het Jaar 2014! Onze website behoort daardoor tot de 12 beste websites van dit jaar in de categorie Gezondheid. Een prachtige nominatie, die we graag willen verzilveren tot de daadwerkelijke titel 'Website van het Jaar 2014.' En daar hebben we uw hulp bij nodig! 

Normal_geld

Achmea maakt beleid zorgprovisie eenvoudiger


Vanaf 31 december 2014 gaat Achmea een vast bedrag per betalende verzekerde per dekking uitkeren aan intermediairs. De provisie zal dus niet meer meebewegen met de hoogte van de premie. In het nieuwe model wordt ook geen onderscheid meer gemaakt tussen nieuwe en bestaande verzekerden. Dat meldt Assurantie Magazine.

Normal_zwanger_zwangerschap

Onderzoek legt basis voor nieuwe behandeling zwangerschapsvergiftiging


Zwangerschapsvergiftiging (pre-eclampsie) is de meest voorkomende complicatie tijdens de zwangerschap. Symptomen van een pre-eclampsie zijn een hoge bloeddruk en de aanwezigheid van eiwitten in de urine. Een onderzoek van medisch bioloog Floor Spaans werpt nieuw licht op het ziekteproces en de behandeling van zwangerschapsvergiftiging. Dat meldt...

Normal_depressief

Den Haag haalt 800 verwarde mensen van straat


(Novum) - Ongeveer achthonderd verwarde mensen hebben in een paar maanden tijd hulp gekregen bij een nieuw opvangpunt in Den Haag. Dat heeft de gemeente woensdag bekendgemaakt. Ruim negentig procent van deze groep kreeg passende hulp.

Normal_schulden

Betalingsachterstand zorgverzekering bij een op tien jongeren


Tien procent van de jongeren tussen tussen achttien en 24 jaar hebben een betalingsachterstand bij een zorgverzekeraar. Dat komt naar voren uit een onderzoek van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) naar de financiële situatie van jongeren. Dit meldt Sum.nl.

Normal_normal_help-rolstoel_duwen__bomen

Al 100 genomineerden voor Hulp van het Jaar 2014


De Hulp van het Jaar verkiezing 2014 heeft al meer dan 100 nominaties binnengekregen. De verkiezing is een initiatief van Tom Verhagen van de Nationale Hulpgids. Bijzondere hulpen die werkzaam zijn in de thuiszorg, begeleiding, verzorging en kinderopvang kunnen nog tot 20 oktober worden genomineerd op www.hulpvanhetjaar.nl. Dat meldt Nationale H...

Normal_tafel__lang__eten

Appingedam doet mee aan Langste Eettafel tegen eenzaamheid


Op vrijdag 3 oktober doet de Algemene Stichting Welzijn Appingedam (ASWA) mee aan de poging om 'de langste eettafel van Nederland' te vormen. Deze activiteit in het Groningse Appingedam vindt plaats in het kader van de nationale Week tegen Eenzaamheid. Dat meldt RTV Noord.

Normal_14121520790064_1

Gevluchte tbs'er gepakt in Helmond


(Novum) - Een tbs'er uit De Rooyse Wissel die donderdag tijdens een begeleid verlof was gevlucht is dinsdagavond opgepakt in Helmond. De politie wist zijn verblijfplaats door recherchewerk te achterhalen, zegt een woordvoerder van justitie woensdag.

Normal_borstonderzoek_3_

Ziekenhuizen zenden borstherstellende operatie live uit in Borstkankermaand


De ZiekenhuisGroep Twente (ZGT) in Hengelo zendt vandaag live een borstherstellende operatie uit op haar website. De beelden dienen als voorlichting voor (voormalig) borstkankerpatiënten over de mogelijkheden van borstherstelling na borstkanker. Het is de bedoeling dat acht andere Nederlandse ziekenhuizen een dergelijke operatie ook live uitzend...

Normal_normal_psoriasis

Impact van psoriasis verbeeld in kunsttentoonstelling


Op 8, 9 en 10 oktober is in Amsterdam (RAI) de expositie Perspectives - Art, Inflammation and Me te zien. Kunstenaars uit veertig landen hebben hiervoor werk gemaakt waarin de ervaring wordt verbeeld van mensen die leven met de huidziekte psoriasis. Dat meldt het communicatiebureau Volle Maan.

Normal_ambulance__7_

Spoedeisende Hulp Erasmus MC vandaag beperkt open


De afdeling Spoedeisende Hulp van het Erasmus MC is vandaag beperkt open. De afdeling is bezig te verhuizen naar het nieuwe gebouw aan het Dr. Molewaterplein. Op 2 oktober gaat de nieuwe locatie in bedrijf. Alleen slachtoffers van ernstige trauma's kunnen tijdens de verhuizing terecht bij het Erasmus MC. Dit meldt Dichtbij.nl. 

Normal_normal_copyright_stockfreeimages_dokter_huisarts

Bijna 200 'witte vlekken' in huisartsenzorg


In de huisartsenzorg komt het voor dat artsen niet direct een antwoord klaar hebben op vragen en klachten van een patiënt. Het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) heeft in kaart gebracht welke kennislacunes er zijn en welke onderzoeken er momenteel lopen in de huisartsenzorg. Dat meldt het NHG.

Normal_normal_therapie_groep_groepstherapie

Hogescholen integreren ervaringskennis GGZ in hbo-onderwijs


Het Hoger Onderwijs voor ErvaringsDeskundigheid (HOED), een overlegorgaan opgericht door vijf hogescholen, maakt zich al vijf jaar sterk om ervaringskennis op het gebied van verslaving en psychiatrie te integreren in het hbo-onderwijs. Inmiddels is ervaringsdeskundigheid binnen de GGZ een erkend beroep met een eigen beroepscompetentieprofiel. De...

Normal_martin_van_rijn_pvda

'Extra maatregelen overhevelen zorg nu niet nodig'


(Novum) - Voor de overheveling van zorgtaken van het rijk naar gemeenten worden geen extra maatregelen genomen. Dat is nog niet nodig, heeft staatssecretaris van Volksgezondheid Martin van Rijn (PvdA) woensdagochtend gezegd in het tv-programma Vandaag de Dag.

Normal_ggz

Traumaspecialisten: voorkom PTSS door screening op spoedeisende hulp


Eén op de zes slachtoffers van een ernstig verkeers- of ander ongeluk ontwikkelt binnen een jaar een posttraumatische stress-stoornis (PTSS). Traumaspecialisten van drie academische ziekenhuizen willen daarom dat deze slachtoffers in een vroeg stadium worden gescreend op psychische klachten. Dat gebeurt nu te weinig. Dit meldt de NOS. 

Normal_lustige_oma

Bejaardenzorg Nederland zesde op ranglijst Global AgeWatch


De bejaardenzorg in Nederland wordt op mondiaal niveau goed beoordeeld. Volgens de Global AgeWatch Index, waarin onder meer de economische zekerheid en gezondheid van ouderen wordt gemeten, staat de Nederlandse ouderenzorg op de zesde plaats. Dat meldt Trouw.

NZG Zorgvacatures

NZG Video

NZG Column

Hartverzachting

Normal_5975

Kreeg ik me daar toch een hartverzachting: dochter en schoonzoon kwamen hun kitten brengen om te wennen aan onze katten omdat ze een weekje weggaan. Ja, zo'n piepklein poesje in huis doet iets met mijn hart. Dat zette me aan het mijmeren over onze harten. 

NZG Nieuwsoverzicht