NZG Zorgnieuws

Normal_rode_kruis_veldbedden_utrecht

190 onwelwordingen tijdens schuttersfeest


(Novum) - Tijdens het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) zondag in Roermond zijn ongeveer 190 mensen onwel geworden als gevolg van de hoge temperaturen. Zij werden op het feestterrein verzorgd door medewerkers van onder meer de EHBO en de GGD. Een bezoeker moest naar het ziekenhuis gebracht worden, maakte de organisatie zondagavond bekend.

Logo_download__2_

Roosendaals ziekenhuis neemt ebolamaatregelen


(Novum) - De afdeling Spoedeisende Hulp (SEH) van het Bravisziekenhuis in Roosendaal is na een mogelijk ebolageval in elk geval tot maandagochtend dicht. Uit voorlopige onderzoeken blijkt dat de kans op besmetting in het ziekenhuis nihil is.

Normal_werk_stage_praktijk

Meer dan 10.000 extra banen voor mensen met arbeidsbeperking


Uit een eerste tussenmeting van de banenafspraak blijkt dat werkgevers al meer mensen met een arbeidsbeperking aan de slag hebben geholpen dan was geraamd. Op basis van de Wet banenafspraak en quotum arbeidsbeperkten is vastgelegd dat er aan het eind van 2015 in de marktsector 6.000 extra banen voor deze doelgroep moeten zijn bijgekomen ten opzi...

Normal_data

'Digitale data en privacyregels nog een groot vraagteken in de zorg'


Zorginstellingen weten nog niet goed hoe ze om moeten gaan met digitale data en privacy gevoelige gegevens. Veertig procent weet bijvoorbeeld niets van de meldplicht datalekken. Dat blijkt uit onderzoek van accountantsbureau BDO, meldt Skipr. 

Normal_copyright_stockfreeimages_oudere_bejaarde_gezond_appel

'Helft ouderen in verpleeghuis kan best thuis wonen'


De helft van alle verpleeghuisbewoners zou best thuis kunnen wonen. Dat vindt verpleeghuisdirecteur Kars Hazelaar van Opella in de regio Ede-Wageningen, meldt Trouw. 

Normal_jeugdzorg_jongeren_jonge_mensen

NSGK jongerencoaches helpen jongeren met hun toekomstplannen


Sinds enkele maanden zijn er NSGK Jongerencoaches uit het hele land actief om jongeren met een beperking te ondersteunen bij hun toekomstplannen. Op deze manier kunnen de jongeren met ondersteuning uitvinden wat hij/zij precies wil en kan. Een coach kan hen ook helpen om knopen door te hakken en stappen te zetten die bij hen passen. De eerste tw...

Normal_sunburnart

Dermatologen waarschuwen voor zonnebrandtatoeages


Wie op Twitter of Instagram zoekt op de term #sunburnart, komt de meest gekke creaties tegen. Jonge mensen smeren zich op een dusdanige manier in, dat er een soort zonnebrandtatoetage ontstaat. Grote delen van het lichaam zijn verbrand, maar het niet verbrande deel moet een 'kunstwerk' voorstellen. Dermatologen waarschuwen voor deze trend op soc...

Normal_diabetes_prikken

'KNMP beschuldigt DVN van stemmingmakerij'


Apothekersorganisatie KNMP ligt in de clinch met Diabetesvereniging Nederland (DVN). KNMP vindt namelijk dat DVN onrust aan het zaaien is onder diabetespatiënten. Dat meldt De Telegraaf. 

Normal_muis_internet_computer

Wilhelmina Ziekenhuis gaat over op elektronische medicijn uitgifte


Een nieuwe ontwikkeling die de laatste jaren zijn intrede heeft gedaan in ziekenhuisland is elektronische registratie van patiënten informatie (EPD). Behalve persoonlijke informatie kan hier ook medische informatie in worden opgenomen zoals bijvoorbeeld; behandelplannen, uitgevoerde onderzoeken en aantekening van de behandelaars. Informatie waar...

Logo_logovenvn

Sonja Kersten nieuwe directeur V&VN


Sonja Kersten wordt per 1 oktober de nieuwe directeur van V&VN. Bij de beroepsvereniging van verpleegkundigen en verzorgenden volgt zij Helma Zijlstra op, die met vervroegd pensioen gaat. Dat meldt V&VN.

Normal_copyright_stockfreeimages_drinken_jongeren_jongen_alcohol_drank

'Twintig procent ouderen drinkt te weinig'


Twintig procent van de ouderen drinkt te weinig en van hen is zeventig procent zich daar niet van bewust. Dat blijkt uit onderzoek van de GGD in samenwerking met de Universiteit van Tilburg, meldt De Telegraaf.

Normal_edith_schippers_1

Schippers wil geen apart potje voor dure kankermedicijnen


Minister Schippers van Volksgezondheid ziet niets in het plan van KWF Kankerbestrijding om dure kankerbestrijding uit een apart fonds te betalen. KWF is namelijk bang dat zonder ingrijpen van de minister dure kankermedicijnen voor ziekenhuizen niet te betalen zijn. Dat meldt NOS.

Normal_surgeon_operating__fitzsimons_army_medical_center__circa_1990_neuro_chirurgie_operatie_hersenen_wiki_-c_

Operatiekamers Breda dicht door hitte


(Novum) - Een vestiging van het Amphia Ziekenhuis in Breda houdt vrijdag noodgedwongen zeven van de acht operatiekamers gesloten. De koelmachine die de kamers op zestien tot achttien graden moet houden, is uitgevallen en daardoor is het er te warm. Volgens het ziekenhuis is de machine geveld door de hitte.

Normal_smog_ny

Milieudefensie wil ook smogplan


(Novum) - Er is een hitteplan, maar er moet ook een smogplan komen, vindt Milieudefensie. Dat is nodig om gezondheidsschade te voorkomen. Zo'n plan moet smog beperken en de lucht gezonder maken. En als er toch smog ontstaat, moeten mensen snel weten wat ze het beste kunnen doen.

Normal_medicatie

Grote ongelijkheid kankerzorg in Nederland


In Nederland heerst er grote ongelijkheid in de kankerzorg. Patiënten krijgen in het ene ziekenhuis wel een bepaald medicijn aangeboden, maar in het andere niet. Dat blijkt uit onderzoek van de Rotterdamse hoogleraar Carin Uyl-de Groot, meldt De Volkskrant. 

Normal_cosmetica

Verplichte slogan bij reclame voor cosmetische ingrepen


De slogan 'Kijk uit. Jezelf mooier maken kan lelijk uitpakken. Een geslaagde ingreep begint bij een goede arts' zullen de cosmetisch artsen vanaf deze zomer gebruiken in reclame uitingen voor cosmetische ingrepen. Dat maakt minister Schippers (Volksgezondheid) bekend in haar brief over maatregelen in de cosmetische sector. De slogan staat in de ...

NZG Zorgvacatures

NZG Interview

Normal_nic2

Nic Vos de Wael van LPGGz: 'Het is nu ieder voor zich en niemand voor de cliënt'


De geestelijke gezondheidszorg staat op zijn kop. Met de jaarwisseling en de invoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (Wmo), de Wet langdurige zorg (Wlz), d...

NZG Column

Baby-jazz

Normal_profielfoto_erwin

'Wat een prachtige jongen heb je!' Het bezoek noemde hem een scheetje. 'Wat een kleintje he?' Ik ben vader geworden. Deze nieuwe rol was een dagtaak voor me. Of beter: een dag- en nachttaak. Ik kon me niet voorstellen dat ik ooit nog iets anders zou kunnen doen dan voor mijn 'scheetje’ zorgen. Bed, bad, fles. Alleen dat al vereiste 24/7 volledig...

NZG Video

NZG Nieuwsoverzicht