NZG Zorgnieuws

Normal_teamwork_personeel_werk_samenwerking_team

Noordelijke zorgorganisaties gehandicaptenzorg slaan handen ineen


Het Platform Gehandicaptenzorg Groningen en de Vereniging Gehandicaptenzorg Drenthe hebben gisteren een samenwerkingsovereenkomst getekend. De organisaties gaan samen verder onder de naam Platform Gehandicaptenzorg Groningen en Drenthe. Dat meldt Skipr.

Normal_dementie_oudere_bejaarde_eenzaam

'600 verzorgingstehuizen met sluiting bedreigd'


(Novum) - Door de hervormingen in de langdurige zorg worden zeshonderd verzorgingstehuizen met sluiting bedreigd. Dat concludeert onderzoeksbureau Berenschot donderdag op basis van nieuwe berekeningen, nu duidelijk is geworden dat de Tweede Kamer instemt met de hervormingsmaatregelen die op 1 januari ingaan.

Normal_ehbo-koffer

Geef uw mening over de Nationale Zorggids


De Nationale Zorggids streeft ernaar om u het meest actuele nieuws te brengen op een aantrekkelijke manier. Uw mening is hierbij van groot belang. Bent u tevreden met de inhoud en het nieuws of ziet u nog graag toevoegingen? Wij horen het graag!

Normal_3128860080_fb6e16e5a4_z

Nieuwe website voor ouders met doof geboren baby


Er komt een website voor ouders met dove baby’s. De website gaat informatie verstrekken over de sociale, culturele en taalkundige kant van doof zijn. Nu krijgen ouders met een dove baby veelal alleen informatie over de medische aspecten van doofheid. Dit meldt Omroep Gelderland. 

Logo_chatten

Personeel ggz-instelling voelt zich veiliger door chatgroep


Sinds de invoering van een proef met tablets zeggen medewerkers van de Amsterdamse ggz-instelling Inforsa zich veel veiliger te voelen tijdens hun werk. Naast een experiment met digitale dossiers word de tablet door het personeel ook gebruikt om via een chatgroep contact met elkaar te houden tijdens huisbezoeken. Dat meldt Metronieuws.

Normal_logo

RCC: reclame Stichting Loop ‘misleidend en oneerlijk’


Vandaag is bekend gemaakt dat de Reclame Code Commissie (RCC) geoordeeld heeft dat de media-uitingen van Stichting Loop, belangenbehartiger van podologen, de zorgconsument misleidend en oneerlijk informeert. De reclame is onjuist over titelbescherming, gebruikt het woord podotherapie misleidend, schetst een onjuiste reikwijdte van de organisatie...

Normal_normal_slachtoffer_mishandeling_vrouw_denken_ziek_zwart

Onderzoeksraad: risico's in asielzoekerscentra


(Novum) - Vreemdelingen in Nederlandse opvang- en detentiecentra lopen risico's waardoor zij lichamelijke of geestelijke schade kunnen oplopen. Dat blijkt uit een rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid dat donderdag is gepresenteerd. Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven (VVD) krijgt het advies maatregelen tegen te nemen.

Normal_beroerte_hersenen

Nieuwe aanpak in langdurige zorg na een beroerte


Voor de verbetering van zorg voor mensen die een beroerte (CVA) hebben gehad is in het Maastricht UMC+ een nieuw zorgprogramma samengesteld, waarvan de effecten op lange termijn zijn onderzocht. De nieuwe aanpak heeft een positief effect op de sociale activiteiten van de patiënt. Dat meldt het Maastricht UMC+.

Normal_normal_prins_heerlijk_ouderenzorg

Opleiding biedt leerlingen met beperking toekomst in zorg


Op dinsdag en woensdag heeft het tv-programma Onder Ons van Omroep Brabant een tweedelige serie over de zorgopleiding van Stichting Prins Heerlijk uitgezonden. De Tilburgse stichting biedt onderwijs aan leerlingen met een beperking of leerproblemen. Ze leiden ook zorgpersoneel op. Dit meldt Omroep Brabant. 

Normal_frankboer

Ajax en Aegon 'als één man achter Fonds Gehandicaptensport'


De eerste helft van het seizoen 2014-2015 zal op de uitshirts van voetbalclub Ajax het logo van Fonds Gehandicaptensport staan. Dit maakte Frank de Boer op woensdag, tevens de Ajax-Aegon Sportdag, bekend tijdens een sportevenement voor kinderen uit het speciaal onderwijs. Dit meldt Fonds Gehandicaptensport. 

Normal_normal_ontbijt2

'Koningsontbijt is ongezond'


Het Koningsontbijt dat voorafgaand aan de Koningsspelen op veel basisscholen gegeten zal worden, is volgens het Voedingscentrum ongezond en zit boordevol suiker. Dit meldt Trouw. 

Normal_eiland_texel

Zorgvraag op Texel: NIVEL adviseert sportkliniek


Texel verwacht in de komende jaren een groeiende groep oudere bewoners die meer zorg nodig hebben. De gemeente Texel heeft daarom laten inventariseren wat de (toekomstige) knelpunten zijn in het zorgaanbod op het eiland. Dat meldt het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (NIVEL).

Normal_benin-demographics_of_benin-girl-portrait-portrait_photography

Zwangerschapszorg Benin krijgt hulp van UM en Academie Verloskunde


De Academie Verloskunde van de Zuyd Hogeschool gaat samen met de Universiteit Maastricht helpen bij het verbeteren van de zwangerschapszorg in het Afrikaanse land Benin. Het project krijgt een subsidie van 1,4 miljoen euro van het Rijk. Dit meldt regionale omroep Limburg1.  

Normal_blausen_0628_mammogram

Opsporing borstkanker met alternatief mammografie ‘veelbelovend’


De eerste resultaten van een nieuwe techniek om borstkanker af te beelden, de zogenoemde PAMmografie, zijn positief. Momenteel wordt borstkanker gelokaliseerd met de mammografie. De PAMmografie maakt gebruik van licht en geluidsstraling in plaats van röntgenstraling. Dit meldt de NOS. 

Normal_131217-sense

Mannen laten zich testen bij nieuw soa Testlab


Sinds de oprichting van het Testlab van Sense Noord-Nederland op 1 december 2013 hebben 19 mannen gebruikt gemaakt van het nieuwe lab. Het Testlab onderzoekt mannen die seks hebben met mannen op soa’s. 6 van de geteste mannen had een soa. Dit meldt RTV Drenthe. 

Normal_skateboard_meisje

Iets meer inentingen tegen baarmoederhalskanker


(Novum) - Het aantal meisjes dat is ingeënt tegen baarmoederhalskanker is licht gestegen. Begin dit jaar hadden zes op de tien meisjes in Nederland die vorig jaar 15 jaar werden alle prikken gehad. Vergeleken met de meisjes die een jaar eerder 15 werden is dat een stijging van 0,8 procent. Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van het RI...

NZG Zorgvacatures

NZG Video

NZG Column

Voetbalweekend Sevilla (1)

Normal_10141

In alle vroegte ging om drie uur in de morgen mijn wekker af. Ik sprong op. Vandaag zou het gaan gebeuren! Zondag 23 maart zou ik aandachtig toeschouwer zijn bij de wedstrijd Real Betis Sevilla – Atlético de Madrid in het prachtige en sfeervolle Estadio Benito Villamarín in Sevilla. Tot die tijd zou ik lekker gaan ronddwalen in de stad. Wat abso...

NZG Slumanski

Feuilleton

NZG Nieuwsoverzicht