NZG Zorgnieuws

Normal_rss_entry-3956

Zee bij Scheveningen weer vrijgegeven


(ANP) - De reddingsbrigade Den Haag heeft de zee bij Scheveningen weer vrijgegeven na de ontdekking van zeevonk op zondag. De rode vlaggen op de strandposten zijn gestreken, maakte de brigade maandagmiddag via Twitter bekend. "Er kan gewoon worden gezwommen.''

Normal_rechtszaak_hamer_rechtbank2

Zorgdirecteur krijgt 150.000 euro ontslagvergoeding


Hans van Petten krijgt van zorginstelling Evean in Purmerend een bedrag van 150.000 euro. De ontslagen zorgdirecteur had een vergoeding van 532.00 euro geëist, terwijl Evean had ingezet op 75.000. Dat meldt RTL Nieuws.

Normal_normal_logo_zorgverzekeringen_verzameling

Meer mensen gaan zorgverzekeraars vergelijken


Steeds meer consumenten verwachten aan het einde van dit jaar hun zorgverzekering te vergelijken. Dat blijkt uit een onderzoek van Market Response in opdracht van de Autoriteit Consument en Markt (ACM), meldt Zorgwijzer.

Normal_accu

Excuses Roche Diabtes richting diabetici


Roche Diabetes heeft zich tegenover mensen met diabetes verontschuldigd voor de onrust die is ontstaan. De leverancier meldde vorige week dat hulpmiddelen door verhuizing van het magazijn moeilijk leverbaar zijn. Dat meldt de NOS.

Logo_vng-logo

VNG: 'Continuïteit jeugdzorg geborgd'


De continuïteit in de jeugdzorg is geborgd. Dat stelt de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) na berichtgeving over het budgetplafond bij jeugdzorginstellingen. Het budget zou bij sommige gemeenten na een halfjaar al op zijn. Hierdoor zouden deze instellingen geen nieuwe cliënten meer kunnen aannemen. Dat meldt VNG.

Normal_condoom_soa_seks

'Maak gratis soa-test voor swingers mogelijk'


Een soa-test voor mensen die aan een partnerruil doen, zou gratis moeten zijn. Op die manier zouden de zogenoemde 'swingers' zich vaker laten testen. Daarvoor pleit Laura Spauwen van de GGD Zuid-Limburg, die onderzoek heeft gedaan naar risicogedrag als gevolg van drugsgebruik onder swingers in Limburg. Dat meldt NU.nl

Normal_rss_entry-3925

Patiënt terug in GGZ na arrestatie met wapen


(ANP) - Een man die was ontsnapt uit een gesloten GGZ-instelling in Vught, is daar inmiddels weer terug. Hij werd zondag door de politie in Nijmegen opgepakt met een vuurwapen. Wat hij daarmee van plan was, onderzoekt de politie nog, zei een woordvoerder maandag.

Normal_dossiers_mappen

Oud pand Sint Clara-ziekenhuis nogmaals doorlopen


Het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam heeft het oude gebouw van het Sint Clara-ziekenhuis in Rotterdam geïnspecteerd. Tijdens de zoektocht lag de nadruk op achtergebleven patiëntgegevens en medicijnen. Dat meldt De Telegraaf. 

Normal_rss_entry-3860

Aantal appartementen Den Helder onbewoonbaar


(ANP) - Bewoners van elf woningen van het appartementencomplex voor senioren in Den Helder dat zondagnacht werd ontruimd vanwege brand, kunnen voorlopig niet terug naar huis. Hun woningen zijn vooral door waterschade onbewoonbaar. Dat liet de veiligheidsregio weten.

Normal_zeevonk

Advies: Niet zwemmen bij Scheveningen


De gemeente Den Haag adviseert om niet te gaan zwemmen tussen Katwijk en Scheveningen. In het water is namelijk zeevonk gesignaleerd. Zeevonk is een algensoort die kan leiden tot irritatie aan de huid en luchtwegen. Dat meldt de NOS.

Normal_arrestatie_politie_justitie_dief_handboeien

Oprichter en oud-directeur Hoeve Jedidja aangehouden


De oprichter en oud-directeur van Hoeve Jedidja, een zorginstelling voor  mensen met een psychiatrisch probleem, is aangehouden. De 74-jarige man wordt verdacht vrouwen seksueel te hebben misbruikt. Dat heeft het Openbaar Ministerie bevestigt, meldt de NOS. 

Normal_blindegeleidehond

Geleidehond en baas nog te vaak geweigerd


Nog steeds staan geleidehond en baas met regelmaat voor een dichte deur bij openbare gelegenheden. Dit blijkt uit de berichten die KNGF Geleidehonden geregeld ontvangt van gedupeerde geleidehondenbazen. De organisatie beklaagt zich over het feit dat beloofde wetgeving er nog steeds niet is, meldt KNGF.  

Normal_zwanger_zwangerschap_gezin

Wensmoeders gebruiken mogelijkheid invriezen eicellen nauwelijks


Er zijn weinig vrouwen die gebruik maken van de mogelijkheid om hun eicellen te laten invriezen. Slechts de helft van de ivf-klinieken in Nederland vriest eicellen in op sociale indicatie. De belangstelling voor deze behandeling is namelijk klein, meldt De Volkskrant. 

Normal_werk_werken_werkzoekende_baan_ontslag

Rechter: Vijf medewerkers GGZe mogen worden ontslagen


Van de acht GGZe-medewerkers die eind april harddrugs zouden hebben gebruikt tijdens een feestje van personeelsleden, mogen vijf ontslagen worden. Dat heeft de kantonrechter bepaald, meldt het Eindhovens Dagblad. 

Normal_rss_entry-3895

Meer gameverslaafden naar kliniek


(ANP) - Het aantal jongeren dat met een gameverslaving in een kliniek terechtkomt, blijft groeien. Jaarlijks hebben honderden jongeren een behandeling nodig, meldt het AD maandag.

Normal_hulp_zorg

Rechtbank Amsterdam: mantelzorger moet ondersteund worden vanuit Wmo


De gemeente wil mantelzorgers alleen ondersteunen op het moment dat zij overbelast zijn of dreigen te raken. Maar in een zaak die Cliëntenbelang Amsterdam recent aanspande, oordeelde de rechter anders. Volgens de rechtbank Amsterdam is de gemeente verplicht om mantelzorgers te ondersteunen, ook in situaties waarin de mantelzorger om andere, bijv...

NZG Zorgvacatures

NZG Interview

Logo_download__1_

De 5 grootste zorgproblemen van 2015


De eerste zes maanden van 2015 staan bol van het zorgnieuws. De Nationale Zorggids heeft de tien grootste zorgproblemen van 2015 op een rij gezet. Wat de vijf grootste prob...

NZG Column

eHealth uit de praktijk geboren

Normal_anni_en_ilse

Als je het hebt over een handig eHealth product, dan denk je snel dat dit is ontwikkeld door vakkundig bedrijf. Niets is minder waar! Vanuit de praktijk is een mooi, slim en nuttig  eHealth initiatief geboren. De familie Smit bedacht namelijk Zorgom.nl, een online platform voor zorgontvangers en hun omgeving.

NZG Video

NZG Nieuwsoverzicht