NZG Zorgnieuws

Logo_biseksualiteit

Coming Out Dag in teken van biseksualiteit


(Novum) - De Coming Out Dag staat dit jaar in het teken van biseksualiteit. Dat maakte homobelangenvereniging COC, die in Nederland invulling geeft aan de dag, dinsdag bekend. De Coming Out Dag 2014 staat gepland voor vrijdag 10 oktober.

Normal_logo_nationale_ombudsman

Arbeidsbeperkten buiten beeld bij gemeenten


Mensen in de Wet sociale werkvoorziening (Wsw'ers) blijken in de praktijk nergens terecht te kunnen met klachten. Zij dreigen tussen wal en schip te vallen omdat betrokken instanties naar elkaar wijzen. Dat concludeert de waarnemend Nationale Ombudsman Frank van Dooren in een rapport.

Normal_copyright_stockfreeimages_diabetes_arts_

UMCG en Diabeter krijgen miljoen dollar voor diabetesonderzoek


Het behandelcentrum Diabeter en de afdeling Endocrinologie van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) gaan onderzoeken waarom type 1 diabetes zo'n verscheidenheid laat zien in oorzaak en uitingsvormen. De onderzoekers willen weten waarom sommige mensen geen en andere juist veel problemen bij de ziekte ondervinden. Dit meldt het UMCG.

Logo_download

GGNet benoemt nieuwe voorzitter Raad van Bestuur


Rob Jaspers wordt de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van de instelling voor geestelijke gezondheidszorg GGNet. Jaspers gaat per 1 november aan de slag in zijn nieuwe functie. Hij zal de organisatie de komende jaren door alle veranderingen in de ggz moeten leiden. GGNet is actief in de regio Gelderland. Dit meldt de Stentor. 

Normal_krantenwijk__brievenbus

900 duizend mensen met 'kleine baan'


(Novum) - Elf procent van de mensen met een baan werkte in het tweede kwartaal minder dan twaalf uur per week. Het gaat om negenhonderdduizend personen, die in de meeste gevallen zo weinig uren maken omdat ze een studie of opleiding volgen. Ruim zestig procent van de mensen met een kleine baan is tussen de 15 en 25 jaar. Dat meldde het Centraal ...

Logo_dsw__zorgverzekeraar

DSW maakt zorgpremie bekend: nauwelijks stijging


In het komende jaar zal de premie van zorgverzekeraar DSW nauwelijks stijgen. DSW heeft – traditiegetrouw als eerste verzekeraar - de nieuwe prijzen voor 2015 bekendgemaakt. Dat meldt de NOS.

Normal_baby_food_thumb

'Immuunsysteem baby even sterk maar anders dan van volwassene'


Het immuunsysteem van baby's is niet minder goed dan dat van volwassenen. Dit schrijven wetenschappers van het King's College in Londen. Het immuunsysteem van de baby's is alleen anders van samenstelling en werking dan die van volwassenen. Dit meldt Gezondheidsplein na een publicatie in Nature Medicine.  

Normal_spijbelen

STJ lanceert website over omgang met thuiszittende jongeren


Voor professionals die te maken hebben met leerplichtige jongeren die thuis zitten wordt er vandaag een website met praktische handleiding gelanceerd. De website is gemaakt door de samenwerkende jeugdinspecties. Dat meldt het Samenwerkend Toezicht Jeugd (STJ). 

Normal_zwanger_zwangerschap_1

Vrouwelijke kankerpatiënt kan veel vaker vruchtbaar blijven


Van alle vrouwelijke kankerpatiënten krijgt slechts 10 procent voorlichting over het behouden van vruchtbaarheid. In haar promotieonderzoek stelt Lobke Bastings dat medische professionals veel vaker moeten aansturen op een gesprek over de (on)mogelijkheden om de vruchtbaarheid te sparen. Dat zij dit niet doen is geen onwil om door te verwijzen, ...

Normal_borstkanker__alexander_monro__ziekenhuis

Alexander Monro ziekenhuis houdt open dagen tijdens borstkankermaand


Op 8, 9 en 30 oktober 2014 worden er in het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis in Bilthoven rondleidingen verzorgd voor omwonenden, huisartsen, doktersassistenten en andere geïnteresseerden. Bezoekers kunnen tussen 17.30 en 19.30 uur kennismaken met de mensen en werkwijze van het ziekenhuis.

Normal_brief_geld_vijftig

UMCG betaalt adviseur tonnen


Vorig jaar heeft het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) bijna drie ton betaald aan een adviseur. Het ziekenhuis heeft de gegevens in het kader van de Wet Normering Topinkomens openbaar gemaakt, zo meldt RTL Nieuws. In totaal is het ziekenhuis zo'n 720.000 euro kwijt aan de adviseur. 

Normal_edith_schippers__3_

Schippers naar Washington voor gezondheidstop


Minister Edith Schippers (VWS) legt deze week een tweedaags werkbezoek aan Washington af. Schippers is uitgenodigd voor een bijeenkomst op het Witte Huis in het kader van de Global Health Security Agenda (GHSA). Naast deze bijeenkomst heeft Schippers ontmoetingen met onder andere haar Amerikaanse, Britse en Indonesische ambtscollega’s. Centraal ...

Normal_kinderrechten__gezin__eu

Nederland schendt nog steeds kinderrechten


(Novum) - Nederland voldoet op veel punten nog niet aan het VN-Kinderrechtenverdrag. Dat staat in een rapport van het Nederlandse Kinderrechtencollectief dat woensdag wordt gepresenteerd in Genève. Vooral op het gebied van armoedebeleid, de aanpak van kindermishandeling en in migratieprocedures schiet Nederland te kort.

Normal_mosselen

Waarschuwing voor mosselen met poliovirus


(Novum) - Mensen die de komende dagen schelpdieren zoals oesters, kokkels en mosselen gaan rapen bij de Westerschelde worden geadviseerd deze goed te verhitten voor consumptie. Het met poliovirus besmette water uit de Belgische rivier De Laan kan deze dagen mogelijk Nederland bereiken.

Normal_14114469830065_1

Een of vijf jongeren heeft schulden


(Novum) - Een op de vijf jongeren tussen de 18 en 24 jaar heeft schulden. Dat meldt het Nibud dinsdag op basis van eigen onderzoek. Het budgetinstituut, dat onderzoek deed onder jongeren van 12 tot 24 jaar, zegt geschrokken te zijn dat zo'n grote groep op zo'n jonge leeftijd zijn geldzaken niet op orde heeft.

Logo_wka

Extra Mama Café in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen


Van zaterdag 27 september tot en met zondag 5 oktober 2014 is het Wereld Borstvoeding Week. In deze week worden overal extra activiteiten georganiseerd rondom borstvoeding. Zo organiseert het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) op 1 oktober een extra Mama Café. Dat meldt het ziekenhuis in een persbericht.

NZG Zorgvacatures

NZG Video

NZG Column

Hartverzachting

Normal_5975

Kreeg ik me daar toch een hartverzachting: dochter en schoonzoon kwamen hun kitten brengen om te wennen aan onze katten omdat ze een weekje weggaan. Ja, zo'n piepklein poesje in huis doet iets met mijn hart. Dat zette me aan het mijmeren over onze harten. 

NZG Nieuwsoverzicht