NZG Zorgnieuws

Logo_website_van_het_jaar_logo

Stem op de Nationale Zorggids en win fantastische prijzen


De Nationale Zorggids is genomineerd voor Website van het jaar 2014! Voor deze verkiezing hebben we natuurlijk zoveel mogelijk stemmen nodig en ook u maakt kans op leuke prijzen. 

Normal_carinova

Thuiszorgorganisatie Carinova slikt massaontslag in


(Novum) - Thuiszorgorganisatie Carinova gaat toch niet met de bezem door haar personeelsbestand en blijft ook volgend jaar huishoudelijke hulp aanbieden. Carinova was van plan duizend werknemers te ontslaan, maar ziet daar van af omdat gemeenten waar het bedrijf werkt meer geld krijgen van het kabinet. Dat meldde Carinova dinsdag.

Normal_geld2

Bedrag eigen risico in termijnen te betalen bij FBTO


Bij zorgverzekeraar FBTO is het nu mogelijk om het eigen risico in termijnen terug te betalen. De wijziging werd begin deze maand doorgevoerd nadat uit een peiling bleek dat een meerderheid van de klanten een voorkeur heeft voor het gespreid betalen van het eigen risico. Dat meldt Verzekeringenvergelijk.com.

Logo_logo_cultuurhuis

Theatervoorstelling 'Wie is er nou gek' genomineerd voor De Duim 2014


Theater-productie 'Wie is er nou gek of ik is een ander' is genomineerd voor 'de duim 2014'. Zorgbelang Zuid-Holland reikt de Zorgbelang Duim uit aan het meest innovatieve project uit de provincie. Het is voor het eerst dat een theatervoorstelling gekozen is als beste zorg-idee. Dit meldt het rotterdamscentrumvoortheater (rcth).

Normal_hulpvanhetjaar_persfoto5__small_

Genomineerden verkiezing Hulp van het Jaar bekend


De Nationale Hulpgids heeft bekend gemaakt wie de genomineerden zijn van de Hulp van het Jaar verkiezing 2014. Vanaf nu kan er gestemd worden op alle geliefde oppassers, begeleiders, verzorgers en huishoudelijke hulpen die zijn genomineerd door hulpvragers, collega’s en familie. De winnaar wint een welverdiende droomovernachting op een locatie n...

Normal_ebola

CDA in Brussel wil nationale tv-actie ebola


(Novum) - Nederland moet snel een tv-inzamelingsactie houden voor de strijd tegen ebola. Daarvoor pleit Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik (CDA) dinsdag. De politica vindt dat de strijd tegen de almaar uitdijende ebola-epidemie moet worden opgevoerd.

Normal_cover_-_varkentje_krijgt_gips

Kinderboek 'Varkentje krijgt gips’ geeft kijkje in het ziekenhuis


In samenwerking met medische professionals van het Erasmus MC - Sophia Kinderziekenhuis hebben kinderboekenschrijfster Nelleke Scherpbier en illustrator Marianne Witvliet een nieuw kinderboek gemaakt. In 'Varkentje krijgt gips' wordt het verhaal verteld van Varkentje, die zijn pootje breekt en geopereerd moet worden. Het voorlichtingsboek ligt v...

Normal_rolstoel__3_

Oog-scan MS-patiënt toont hoeveelheid hersenschade


Op scans van de ogen van patiënten met Multiple Sclerose (MS) kan worden gezien hoeveel hersenschade deze mensen hebben. Met een grotere schade aan de zenuwcellen wordt het lichamelijk functioneren minder door bijvoorbeeld krachtverlies en vermoeidheid. Dat blijkt uit onderzoek van epidemioloog Lisanne Balk, zo meldt het VUmc.

Normal_boerenkool__worst

Onderzoek naar emotionele beleving van voeding bij senioren


Ouderen zijn op grond van hun emotionele beleving van maaltijden te verdelen in vier groepen. Dat concluderen wetenschappers van Wageningen UR Food & Biobased Research. Zij onderzochten de positieve of negatieve waardering en de mate van opwinding en avontuurlijkheid die ouderen  koppelen aan eten. Dat meldt Gezondheidsnet.

Normal_normal_141020_start_coschappen_wza-martini-umcg

UMCG, WZA en Martini Ziekenhuis starten gezamenlijke artsenopleiding


Het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) en Martini Ziekenhuis Groningen hebben een overeenkomst met het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) gesloten om coassistenten op te leiden. Beide ziekenhuizen begeleiden in totaal 128 geneeskundestudenten. Daarmee zijn ze de grootste partner van het UMCG als het gaat om M1-coschappen. Maandag 20 ok...

Logo_download

Ombudsman: “Zorgverzekeraars spreek aanbieders rechtstreeks aan bij klachten”


Wanneer verzekerden klachten indienen over de kwaliteit van zorg van een aanbieder dan moeten zorgverzekeraars deze aanbieders hier rechtstreeks op aanspreken. Zo pleit Ombudsman Zorgverzekeringen Reina van Marwijk Kooy. Klanten worden nu meestal doorverwezen naar klachtencommissies. Dit meldt Skipr. 

Normal_elektriciteit_stroom

Laurentius ziekenhuis getroffen door stroomstoring


Vanmorgen is een deel van het centrum van Roermond getroffen door stroomuitval. Het Laurentius Ziekenhuis zit daardoor zonder stroom. De hulpdiensten hebben groot alarm geslagen en een patiënten die afhankelijk zijn van de stroomvoorziening worden geëvacueerd. Er is een crisiscentrum ingericht bij het ziekenhuis. Dit meldt het Parool. 

Logo_psychologie_kanaalstreek

Mindfulness in psychologiepraktijk De Kanaalstreek Stadskanaal


Psychologiepraktijk De Kanaalstreek in Stadskanaal start binnenkort met een nieuwe therapiegroep, gebaseerd op mindfulness. Op dit moment is er nog ruimte om mee te doen, zo meldt De Kanaalstreek.

Normal_boccia

Gehandicaptensport organiseert Jeugdkampioenschappen Boccia


Op vrijdag 31 oktober 2014 worden de Nederlandse Kampioenschappen Boccia gehouden in het MBO College Sport & Bewegen in Hilversum. Hieraan doen jongeren mee met Cerebrale Parese (CP) of andere motorische beperkingen tussen de twaalf en twintig jaar. Toeschouwers worden van harte uitgenodigd om het evenement bij te wonen. Dat meldt Gehandicap...

Normal_baby_kraamzorg_3453452

Autisme Kenniscentrum: meer foliumzuur verkleint kans op autistisch kind


Vrouwen die zwanger willen worden moeten 600 microgram foliumzuur per dag slikken. De kans dat ze een autistisch kind krijgen wordt dan 27 tot 40 procent kleiner. Dit adviseert het Autisme Kenniscentrum. De Gezondheidsraad adviseert een dagelijkse hoeveelheid van 400 microgram foliumzuur. Dit meldt het Algemeen Dagblad. 

Normal_digitaal

Zeeuwse campagne voor uitwisselen medische gegevens


Zeeuwse ziekenhuizen en Zeeuwse huisartsen zijn een campagne begonnen om patiënten erop te attenderen dat per 1 januari 2015 hun medische gegevens alleen uitgewisseld kunnen worden wanneer de patiënt hier toestemming voor heeft gegeven. Door middel van de campagne hopen de huisartsen en het ziekenhuis de toestemming van de patiënten voor de gege...

NZG Zorgvacatures

NZG Video

NZG Column

Terug naar de kliniek

Normal_10141

Oké, het gaat niet goed met me. Stemmen, vreemde nare gedachten en angsten gierden door mijn hoofd. Mijn stemmen waren gevuld met somberheid. Ze boden me adviezen aan. Adviezen om helemaal met het leven te stoppen. Voorgoed. Definitief. Door die stemmen werden mijn gedachten ook somber en negatief. Deed ik er wel goed aan om door te leven? Ik wi...

NZG Nieuwsoverzicht