NZG Zorgnieuws

Normal_euro_geld_betalen__4_

Budgetpolissen volgend jaar ruimer ingericht


Budgetpolissen voor 2016 zitten ruimer in hun jasje dan dit jaar. Verzekerden kunnen bij meer ziekenhuizen en fysiotherapeuten terecht en de polissen vergoeden een groter deel van de kosten van niet-gecontracteerde operaties en andere behandelingen. Dit blijkt uit een analyse van vergelijkingssite Pricewise.nl.

Normal_ouderen_handen_thuiszorg_steun

Problemen TSN voorbode voor kleinere thuiszorgorganisaties


De financiële problemen waar TSN Thuiszorg in verkeert zijn een voorbode voor meer problemen bij thuiszorgorganisaties. Dat stelt Branchebelang Thuiszorg Nederland (BTN) in een reactie op problematiek bij TSN Thuiszorg, meldt Skipr. 

Normal_avl2

Meer kankerpatiënten bij Antoni van Leeuwenhoek


Het Antoni van Leeuwenhoek-ziekenhuis kan door nieuwbouw meer kankerpatiënten kwijt. Het kankerziekenhuis in Amsterdam heeft het aantal operatiekamers verdubbeld en voorzien van de nieuwste technologische ontwikkelingen. Dat meldt De Telegraaf. 

Logo_mumc-azm-mu-merk-print_logo

Genfoutje met hoge bloeddruk geeft groot risico op hartspierverdikking


Diverse verwante families in de regio Eindhoven hebben een zeldzame afwijking in het genetisch materiaal (genmutatie) die bij drie kwart van de mutatiedragers tot een verdikking van de hartspier leidt. Dat is met name het geval indien er ook nog andere risicofactoren, zoals hoge bloeddruk, in het spel zijn. Dit is vastgesteld door onderzoekers v...

Normal_zwanger_zwangerschap

'Bevallen in het weekend geeft hoger sterfterisico'


Baby's die in het weekend worden geboren, hebben een grotere kans om te sterven dan baby's die midweeks ter wereld komen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Imperial College Londen, meldt NewScientist. 

Normal_handicap2

'Te weinig gehandicapten om vacatures te vullen'


Het lukt werkgevers niet om voldoende mensen met een handicap te vinden die de vacatures kunnen invullen. Zij hebben de afgelopen jaren duizenden banen voor hen gecreëerd, maar de vacatures blijven open staan. Dat meldt de NOS. 

Normal_tsn_thuis

TSN Thuiszorg vraagt uitstel van betaling aan


TSN Thuiszorg vraagt uitstelling van betaling aan voor het deel van de organisatie dat zich bezighoudt met huishoudelijke zorg. Dat heeft de organisatie vanmiddag bekend gemaakt op een persconferentie, meldt de NOS. 

Normal_wijkteam

'Wijkteams moeten van elkaar leren'


Adviezen van sociale wijkteams moeten – geanonimiseerd – aan andere wijkteams worden voorgelegd. Op deze manier kunnen de teams elkaar scherp houden bij de toewijzing van zorg en ondersteuning. Dit is het advies van de onafhankelijke Kwaliteitscommissie Zorg van de gemeente Den Haag aan het college, meldt Binnenlands Bestuur. 

Normal_normal_logo_zorgverzekeringen_verzameling

Zorgverzekeraars blij met zicht op zorgvraag GGZ


Zorgverzekeraars krijgen via de zorgvraagzwaarte-indicator (zvzi) zicht op de zorgvraag in de GGZ, waarbij de privacy van de patiënt gewaarborgd blijft. Betrokken partijen hebben hierover overstemming bereikt, meldt Zorgverzekeraars Nederland (ZN). 

Normal_melk

Werk- en celstraf geëist voor oplichten apotheken om babypoedermelk


De officier van justitie van het parket Midden-Nederland heeft een werkstraf van 100 uur en een celstraf van 120 dagen (43 dagen voorwaardelijk) geëist tegen een man die apotheken zou hebben opgelicht. De man vervalste machtigingen van een diëtistenpraktijk en kon op die manier meer babymelkpoeder krijgen dan in de winkel te koop is. Dat meldt S...

Normal_rss_entry-20306

TSN Thuiszorg komt met 'ingrijpend nieuws'


(ANP) - TSN Thuiszorg, de grootste thuiszorgorganisatie van Nederland, maakt vrijdagmiddag "ingrijpend nieuws over het voortbestaan van het bedrijf'' bekend. De directie houdt om 13.00 uur een persbijeenkomst in Almelo, meldde het bedrijf.

Normal_schaamte_angst_2358340

Vertraging in de diagnose zaadbalkanker door schaamte


Schaamte over de klachten leidt tot uitstel van een bezoek aan de huisarts bij mannen met zaadbalkanker. Ook het opleidingsniveau van de mannen speelt een rol bij het moment waarop ze voor het eerst naar de huisarts gaan met hun klachten, echter in mindere mate. Het uitstel is medebepalend voor het stadium van de ziekte op het moment van diagnos...

Normal_copyright_stockfreeimages_chirurg_arts_operatie

Medisch specialist in grote stad is meestal wit


Voor allochtone artsen is in het grote steden lastig werk vinden. Van alle artsen in opleiding is dertig procent allochtoon, terwijl maar zeven procent uiteindelijk medisch specialist wordt. Dat blijkt uit onderzoek van hoogleraar Tineke Abma van het VU Medisch Centrum, meldt BNR. 

Logo_amsterdam_logo_gemeente

2.700 extra woningen in Amsterdam voor kwetsbare mensen


Omdat de wachtlijst voor een sociale huurwoning voor psychiatrisch patiënten en vluchtelingen groeit, heeft de gemeente Amsterdam besloten om in te grijpen. Er komen namelijk 2.700 extra woningen voor deze groep 'kwetsbare mensen'. Dat meldt de Volkskrant. 

Logo_logo-nederlandse_vwa_nvwa

NVWA waarschuwt voor ernstig letsel door snelkookpan


De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt voor het gebruik van de snelkookpan van het merk Tomado. Het is mogelijk dat deze pan onder hoge druk kan gaan scheuren of openbarsten, met ernstig letsel tot gevolg. Dat meldt RTL Nieuws. 

Normal_brill

Virtueel thuis op kinderafdeling MMC met speciale bril


Met de introductie van een speciale bril wanen patiëntjes op de kinderafdeling van het Máxima Medisch Centrum (MMC) zich even thuis in hun vertrouwde omgeving. Via een live-verbinding en de speciale bril kunnen ze 180 graden rondkijken in hun thuis en met hun familie en vrienden praten. Deze nieuwe technologie maakt een ziekenhuisopname voor kin...

NZG Zorgvacatures

NZG Interview

Normal_jelke_martina

‘Problemen in de jeugdzorg nemen alleen maar toe'


Sinds de overdracht van zorgtaken van het Rijk naar gemeenten een feit is, bulkt het van de problemen in de jeugdzorg. Cliënten en hun ouders weten bijvoorbeeld niet goed w...

NZG Column

Respijtzorg; niet alleen ter ontlasting mantelzorger

Normal_anni_tuski

Stel, je bent een bevlogen manager in de zorg. In je werk constateer je steeds dat er crisissituaties in de thuissituatie zijn. Je ontmoet steeds meer mantelzorgers die op zoek zijn naar een tijdelijke logeerplek voor hun naaste. Wat doe je ? #nieuwedenkerindezorg Patrick Konings gooide het roer om. Zijn hart ligt bij de ouderen. Dit inspireerde...

NZG Video

NZG Nieuwsoverzicht