NZG Zorgnieuws

Normal_ehbo-koffer

Geef uw mening over de Nationale Zorggids


De Nationale Zorggids streeft ernaar om u het meest actuele nieuws te brengen op een aantrekkelijke manier. Uw mening is hierbij van groot belang. Bent u tevreden met de inhoud en het nieuws of ziet u nog graag toevoegingen? Wij horen het graag!

Normal_voetbal_oranje

GGD adviseert vaccinaties voor Oranjefans Brazilië


(Novum) - Oranjefans die deze zomer naar Brazilië gaan om het WK voetbal bij te wonen doen er goed aan zich te laten vaccineren tegen een aantal ziektes. Dat adviseert de GGD donderdag.

Normal_13977205070010_1

Werkloosheid lager door terugtreders


(Novum) - De werkloosheid is tussen maart en februari met zevenduizend personen gedaald. De daling kwam doordat mensen zich hebben teruggetrokken van de arbeidsmarkt. Het aantal mensen met een betaalde baan nam in maart opnieuw af. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek donderdag bekendgemaakt.

Normal_copyright_stockfreeimages_thermometer_kind_ziek_griep_virus

Na herberekening toch griepepidemie in Nederland


(Novum) - De afgelopen maanden is toch sprake geweest van een griepepidemie in Nederland. Dat blijkt uit een herberekening van de cijfers van het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg Nivel.

Logo_cli_ntenbelang_amsterdam

'Somatische zorg aan ggz-patiënten moet beter'


Patiënten met ernstige psychische aandoeningen overlijden vaak twintig jaar eerder dan mensen zonder psychische ziekten. De somatische zorg aan deze patiënten verdient daarom meer aandacht. Vanuit verschillende organisaties wordt hier momenteel hard aan gewerkt, zo meldt Cliëntenbelang Amsterdam in een persbericht.

Normal_normal_kind_verdriet_angst

Lezing over faalangst bij kinderen in Voorschoten


Op woensdag 23 april geeft Marlies van der Hout van Eigenhandje coaching een lezing over faalangst in Voorschoten. De lezing is bedoeld voor ouders en leerkrachten. Van der Hout bespreekt wat faalangst inhoudt en geeft tips hoe ouders en docenten met kinderen om kunnen gaan die faalangstig zijn. Dat meldt de Weekkrant.

Normal_normal_boos_oma_ouderen_bejaarden

Ouderen slecht te spreken over zorgbeleid regering


Ouderen geven het beleid van de regering op alle punten een onvoldoende. Vooral op het vlak van zorg en ouderenbeleid gaan de cijfers diep in het rood. Veel mensen van 55 jaar en ouder ergeren zich met name aan de bezuinigingen op ouderenzorg en aan de sluiting van verzorgingstehuizen. Dat blijkt uit de Senioren Barometer 2014 van het instituut ...

Normal_normal_luc_damen

Nationale Leesvertelwedstrijd voor dove kinderen opnieuw groot succes


Afgelopen zaterdag vond voor de zeventiende keer de Nationale Leesvertelwedstrijd plaats als tegenhanger van de Nationale Voorleeswedstrijd. De Leesvertelwedstrijd is een landelijk evenement voor dove kinderen, georganiseerd door de Stichting Woord en Gebaar. 

Normal_thumb_13975651420098_1

Farmaceut Johnson & Johnson boekt meer winst


(Novum/AP) - Johnson & Johnson heeft in het eerste kwartaal meer winst geboekt door de hogere verkoop van medicijnen, maar ook door het snijden in de kosten. De winst steeg acht procent naar ruim 4,7 miljard dollar (3,4 miljard euro). De goede resultaten waren voor de farmaceut dinsdag aanleiding de winstverwachting te verhogen.

Normal_2_linak_hospital_bed_frames

ADRZ bezuinigt miljoenen ter realisatie toekomstplannen


Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) in Goes wil dit jaar nog 6 miljoen euro sparen. Daarvoor hebben ze een omvangrijk pakket maatregelen opgesteld. Van de 700 bedden zullen er 125 verdwijnen. Dit meldt de Provinciaal Zeeuwse Courant. 

Normal_gezin

Richtlijn voor hulp aan gezin na hersenletsel ouder


Wanneer een ouder hersenletsel oploopt heeft dat ingrijpende gevolgen voor het hele gezin. Om deze gezinnen beter te kunnen helpen heeft kennisorganisatie Vilans een praktische richtlijn opgesteld en een toolkit ontwikkeld voor managers, gedragskundigen en begeleiders. Dat meldt Vilans.

Normal_download__1_

NVVE organiseert Niet Reanimeren studiedag voor zorgpersoneel


Steeds meer mensen dragen een niet-reanimerenpenning. Hulpverleners komen dus steeds vaker in aanraking met mensen die ze niet mogen reanimeren. Om hen te informeren over hoe met de penning omgegaan moet worden organiseert het NVVE op vrijdag 13 juni een studiedag. Dit meldt het ANP. 

Normal_male_knee_by_david_shankbone

Knieartrose patiënt gebaat bij oefentherapie


Oefentherapie is een effectief middel in het bestrijden van pijn en knie-instabiliteit bij patiënten met knieartrose. Het doen van stabiliteitstraining tijdens de therapie heeft echter geen meerwaarde. Het trainen van de bovenbeenspieren is daarbij wel erg belangrijk en kan zelfs een knievervangende operatie uitstellen. Dit meldt het VUmc. 

Normal_download

ZGT wil mogelijkheid Hengelo op aangifte bij geboorte in Almelo


De Ziekenhuis Groep Twente (ZGT) bekijkt of het mogelijk is om Hengelo als geboorteplaats op te geven bij baby’s die in het ziekenhuis in Almelo geboren worden terwijl ze uit Hengelo afkomstig zijn, zo meldt ZGT-topman Schmidt. Eerder kondigde het ziekenhuis aan dat de verloskunde-afdeling in Hengelo moet sluiten. Dit lokte veel protest uit. Dit...

Normal_thuiszorg_bejaarde_oudere

Tzorg neemt huishoudelijke zorg van Careyn over


Thuiszorgaanbieder Tzorg neemt ruim 4.000 medewerkers van Careyn over. Hierdoor behouden 20.000 cliënten van Careyn hun vertrouwde huishoudelijke hulp. Careyn levert deze zorg in 32 gemeenten in de regio’s Rotterdam, NWN, DWO, de Zuid-Hollandse eilanden, Utrecht en Noord-Brabant, zo meldt Tzorg.

Normal_pretpark

Pleeggezinnen in het zonnetje tijdens Pleegzorgdag


Ruim 2.500 pleegouders en hun (pleeg)kinderen zijn op zondag 13 april in het zonnetje gezet tijdens de tweejaarlijkse Pleegzorgdag. Als blijk van waardering voor hun blijvende inzet voor pleegzorg kregen pleegouders een magische dag voor het hele gezin aangeboden in attractiepark Toverland in Sevenum. Dat meldt Combinatie Jeugdzorg.

NZG Zorgvacatures

NZG Video

NZG Column

Een nieuwe psychiater...

Normal_10141

Laat ik voorop stellen dat ik blij en dankbaar ben voor de zorg die ik krijg. Als je wereld een aantal jaren geleden instort omdat je iets mankeert mag je blij zijn dat je in Nederland woont en opgroeit. De zorg is een zorgenkindje van de Nederlandse overheid. De afgelopen jaren moest er bezuinigd worden en in de zorg wordt dan te makkelijk gesn...

NZG Slumanski

Feuilleton

NZG Nieuwsoverzicht