Normal_mondkapje_corona

Iedere vrijdag kun je bij ons terecht voor een weekoverzicht waarin we kort terugblikken op de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige nieuwsitems per werkdag. Nog steeds beheersen het coronavirus en de maatregelen tegen verdere verspreiding het dagelijkse nieuws. In dit weekoverzicht de belangrijkste gebeurtenissen en bekendmakingen rond de coronacrisis van deze week.

Maandag: corona-uitbraak UMCG eist dode; ruim 50 mensen besmet

De uitbraak van het coronavirus in het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), die vorige week werd vastgesteld, heeft inmiddels één patiënt het leven gekost, maakt het ziekenhuis maandag bekend. Intussen is het aantal besmettingen onder patiënten en personeel opgelopen tot 52 in totaal, 24 patiënten en 28 medewerkers.

Dinsdag: verpleeghuis Amersfoort hard geraakt door corona: 22 bewoners overleden

22 van de 106 bewoners van het Amersfoortse Sint Elisabeth Verpleeg- en Gasthuis zijn overleden na een besmetting met corona. In het verpleeghuis, waar vooral dementerende ouderen wonen, waren in totaal zeventig bewoners besmet. Inmiddels zijn dat er nog 37 en zijn er 19 hersteld.

Woensdag: kabinet versoepelt hier en daar, maar lockdown blijft in stand

De lockdown en avondklok blijven tenminste tot en met 15 maart van kracht, maar de middelbare scholen en het mbo gaan vanaf 1 maart deels weer open. Daarnaast staat het kabinet vanaf 3 maart, onder voorwaarden, enkele verruimingen toe.

Donderdag: ‘Helft van bewoners reformatorisch tehuis weigert coronaprik’

De helft van de bewoners van reformatorische verzorgingshuizen weigert vaak op religieuze gronden zich in te laten enten met een coronavaccin. "Een deel van onze bewoners vertrouwt in de voorzienigheid van de Heere en wil dat vertrouwen niet schaden met de tussenkomst van een vaccin", verklaart Hendrik-Jan Colijn, bestuurder van het reformatorische verzorgingstehuis Salem in Ridderkerk.

Vrijdag: tijdlijn corona: dit is er in precies 1 jaar tijd gebeurd

Morgen precies een jaar geleden werd de eerste officiële coronabesmetting in Nederland geregistreerd. Wat is er in precies een jaar tijd gebeurd en waar staan we nu? In dit artikel vind je de coronatijdlijn: hoe het virus ons land overnam.

Door: Nationale Zorggids