Normal_coronavaccin__vaccineren__inenten__prik

Het ministerie van Volksgezondheid, GGD GHOR Nederland, RIVM en de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) hebben afspraken gemaakt over hun samenwerking in de landelijke boostercampagne. Daarbij is het uitgangspunt om snel, massaal en zorgvuldig te boosteren. De registratie moet goed gebeuren anders kan iemand later problemen krijgen met een coronatoegangsbewijs (CTB) of een DCC boor buitenlandse reizen. Dit meldt Rijksoverheid. 

Huisartsen vaccineren waar mogelijk hun niet-mobiele patiënten. Niet elke huisarts lukt dat vanwege een te drukke praktijk maar anderen wel. Tegelijk is er altijd een oproep aan buren, vrienden en familie om deze groep patiënten als het enigszins kan naar de GGD te brengen omdat dat het snelste werkt en ouderen en kwetsbaren dan ook het snelst beschermd zijn.

Daarnaast gaan huisartsen, die daarvoor de ruimte hebben, helpen boosteren op zorglocaties zonder eigen arts of medische dienst, van zorgboerderij tot verpleeghuis. Ook springen sommige huisartsen bij in de GGD-prikstraten om Nederland zo snel als mogelijk de oppepprik te geven.

Niet-gevaccineerden 

Huisartsen zijn gevraagd de 50-plussers in hun praktijk die zich niet hebben laten vaccineren, alsnog te bewegen om dat te doen. Vanwege de Omikron-variant is dat heel belangrijk voor hun eigen gezondheid, die van anderen en het verminderen van de voortdurende druk op de zorg.

Alle regionale GGD’en schalen zo snel mogelijk en maximaal op, men prikt van oud naar jong: de GGD’en hebben de zaken op orde, boosteren van oud naar jong, kunnen gigantisch opschalen tot over de 1,5 miljoen prikken per week en de registratie wordt meteen goed geregeld, aldus Rijksoverheid. Huisartsen die in hun regio met hun GGD al afspraken hebben gemaakt om in hun praktijk te boosteren, kunnen dat doen, mits zij met hun eigen GGD ervoor zorgen dat mensen binnen twee weken goed geregistreerd staan conform landelijke richtlijnen.

Door: Nationale Zorggids