Normal_medical-concept-with-doctor-stethoscope-and-heart-2021-08-31-15-59-20-utc-min__1_

Iedere vrijdag kun je bij ons terecht voor een weekoverzicht waarin we kort terugblikken op de opvallendste, interessantste of belangrijkste nieuwsitems per werkdag. Deze week waren onder meer het Isala Ziekenhuis, een overlastgevende bewoner en een veroordeelde psychologe in het nieuws. In dit weekoverzicht de belangrijkste gebeurtenissen van deze week.

Maandag: problemen op afdeling Cardiologie van Zwols ziekenhuis

Het ziekenhuis Isala kampt met problemen op de afdeling Cardiologie. Drie cardiologen mogen voorlopig bepaalde ingewikkelde ingrepen niet meer zelfstandig uitvoeren, nadat medewerkers over hun functioneren aan de bel hadden getrokken.

Dinsdag: Feit of fictie: ‘Kruiden en specerijen zijn onschuldig’

Op het internet doen veel broodje-aapverhalen en hardnekkige mythes de ronde. Hierdoor ontstaat er veel onduidelijkheid. Wat is wel waar en wat niet? In de rubriek Feit of fictie onderzoeken we of een bepaalde claim een feit of een fabeltje is. Dit keer: “Kruiden en specerijen zijn onschuldig.”

Woensdag: zorgaanbieder eist vertrek overlastgevende bewoner seniorenflat

Bewoners van seniorenflat Arcadia in Zwolle hebben een kettingslot op hun deur omdat ze bang zijn voor 68-jarige medebewoner met een familie uit het criminele circuit. De man veroorzaakt rook- en stankoverlast en hij en zijn familie bedelen. Een zorgmedewerker loopt rond met een ijzeren staaf.

Donderdag: psychologe die veroordeeld is voor ontucht met tbs’er gaat in hoger beroep

Een 34-jarige psychologe die bij de forensische ggz in Assen werkte, vecht haar taakstraf van 40 uur voor ontucht met een tbs’er aan. Vorige week veroordeelde de rechter haar voor ontucht. Ze gaf toe meer dan tweehonderd keer seks met hem te hebben gehad, maar die was onvrijwillig.

Vrijdag: 100.000 leerlingen leren reanimeren op school

Het aantal middelbare scholieren dat een reanimatieles van de Hartstichting heeft gevolgd, is in de afgelopen acht jaar opgelopen van 7000 (2013) tot 100.000 (2022). In diezelfde periode is het aantal middelbare scholen dat de reaniematielessen aanbiedt verviervoudigd.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky