Normal_jurisdiction-g21fcad62d_1280

Iedere vrijdag kun je bij ons terecht voor een weekoverzicht waarin we kort terugblikken op de opvallendste, interessantste of belangrijkste nieuwsitems per werkdag. Deze week waren onder meer mishandelingen op zorgboerderij Aurora Borealis, verzekeren van medische zorg in het buitenland, aantal jongeren in de jeugdzorg en de massadonor in het nieuws. In dit weekoverzicht de belangrijkste gebeurtenissen van deze week.

Maandag: Undercover brengt mishandelingen op zorgboerderij Aurora Borealis aan het licht

Afgelopen zondagavond heeft Alberto Stegeman in een aflevering van Undercover de gruwelijke misstanden op zorgboerderij Aurora Borealis in Wedde openbaar gemaakt. De uitzending is deel van een tweedelig rapportage over de jarenlange mishandelingen van gehandicapte bewoners door verdachten Michel K. en Paul W.

Dinsdag: yes, vakantie! Hier moet je aan denken bij het verzekeren van medische zorg

De meivakantie is net begonnen, wat hopelijk een leuke tijd gaat worden. Helaas kan het zo zijn dat je medische zorg nodig hebt. Heeft je verzekering jou genoeg gedekt? Hier zijn wat dingen waar je op moet letten bij zorgkosten in het buitenland

Woensdag: aantal jongeren in jeugdzorg afgelopen jaar gestagneerd

In 2022 kregen 467 duizend jongeren een of meerdere vormen van jeugdzorg. Dat zijn er ongeveer net zoveel als een jaar eerder. Dit betekent dat 10,5 procent van de jongeren tot 23 jaar in Nederland jeugdzorg ontvangt.

Donderdag: vader krijgt 8 jaar cel voor doden van baby

Een 37-jarige man uit Overijssel moet acht jaar naar de cel voor het doden van zijn dochter. De rechtbank in Zwolle geloofde niet in zijn pleidooi dat hij samen met zijn kind van de trap was gevallen.

Vrijdag: massadonor van 550 kinderen moet stoppen met spermadonaties

Een zaaddonor die inmiddels al zeker 550 kinderen heeft, moet stoppen met het verstrekken van zijn sperma. Als hij toch doorgaat, moet hij een dwangsom van 100.000 euro per donatie betalen.

Door: Nationale Zorggids