Veroordeelde huisarts Brunssum moet onmiddellijk stoppen met beroep

De veroordeelde huisarts Van Peer uit Brunssum heeft een Last tot onmiddellijke onthouding van beroepsactiviteiten opgelegd gekregen (LOOB). Hij heeft verschillende zaken en meldingen tegen hem lopen en voldoet daarom niet aan de voorwaarden om goede en veilige zorg te verlenen. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) verplicht hem onmiddellijk te stoppen met zijn beroep in afwachting van het oordeel van de tuchtrechter. Dit meldt IGJ. 

De inspectie heeft meerdere meldingen ontvangen over de grensoverschrijdende wijze waarop de huisarts de zorg aan zijn patiënten heeft ingericht. Uit onderzoek van de IGJ blijkt dat er sprake is van een risicovolle situatie en dat de arts niet voldoet aan de voorwaarden om goede en veilige zorg te verlenen.

Ernstige benadeling

Zijn gedragen zorgen voor een grote kans op ernstige benadeling van de gezondheid van zijn patiënten. Enkele gedragingen van deze zorgverlener hebben hier al toe geleid. In het belang van de volksgezondheid is het nodig dat hij stopt met zijn beroepsactiviteiten als arts, totdat het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg over dat handelen heeft geoordeeld.

Lees ook:

Huisarts Brunssum voor derde keer voor rechter vanwege verkrachting

Brunssumse huisarts voor derde keer vast voor verdenking misbruik

Brunssumse huisarts opgepakt voor misbruik patiënte

Door: Nationale Zorggids