Normal_coronavirus__covid__afstand

Iedere vrijdag kun je bij ons terecht voor een weekoverzicht waarin we kort terugblikken op de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige nieuwsitems per werkdag. Nog steeds beheersen het coronavirus, de maatregelen tegen verdere verspreiding en de coronavaccinatie het dagelijkse nieuws. In dit weekoverzicht de belangrijkste gebeurtenissen en bekendmakingen rond de coronacrisis van deze week.

Maandag: 16-18-jarigen met medisch hoog risico krijgen binnenkort eerste vaccin

Groot nieuws voor een groep jongeren in thuisisolatie. De eerste jongeren die in de medische hoog-risicogroep vallen krijgen binnenkort hun eerste prik van Pfizer. Het gaat om jongeren met een ernstig aangetast immuunsysteem, een neurologische aandoening waardoor de ademhaling is aangetast, het syndroom van Down en jongeren met morbide obesitas.

Dinsdag: mensen geboren in 1953, 1954 en 1955 krijgen snel uitnodiging voor vaccinatie

Mensen geboren in 1953 en 1954 hebben deze week hun uitnodiging voor een coronavaccinatie ontvangen. Zij kunnen sinds maandag al online een afspraak maken. Mensen uit 1955 ontvangen volgende week woensdag en donderdag een uitnodiging. Al deze leeftijdsgroepen krijgen het vaccin van Pfizer, maakte het RIVM dinsdag bekend.

Woensdag: eerste prikken met Janssen-vaccin gezet in de ggz

Ondanks een onzeker begin, kon vanaf woensdag tóch gestart worden met de inentingen met het coronavaccin van Janssen. ’s Ochtends kregen een aantal ggz-medewerkers de eerste prik. Ook gaan doses van dit vaccin naar ziekenhuismedewerkers.

Donderdag: Van Dissel ziet met ‘stabilisatie’ een nieuwe fase aanbreken

De instroom van coronapatiënten in de ziekenhuizen lijkt af te vlakken en het aantal besmettingen stabiliseert, zei Jaap van Dissel van het RIVM donderdag. De bedbezetting in de ziekenhuizen moet nog een piek bereiken, maar er is volgens de RIVM-voorman wel een nieuwe fase aangebroken. Waarom hij dat denkt, lees je hier.

Vrijdag: 60 spuiten met AstraZeneca weggegooid door huisarts met lage opkomst

Een boos bericht op Twitter waarover de media vrijdag berichtte. Een huisarts moest zestig spuiten met AstraZeneca weggooien omdat van de verwachte 250 mensen, slechts 72 hun prik kwamen halen. De huisarts baalt dat er een groep 60- tot 65-jarigen ongevaccineerd door het leven gaat.

Door: Nationale Zorggids