Nationale Zorggids

NZG Symposium: Ingrediënten voor een eersteklas recept

Datum 21 mei 2019
Tijd 09:45 uur - 19:00 uur
Titel Symposium: Ingrediënten voor een eersteklas recept
Regio Gelderland
Plaats Culemborg
Adres Multatulilaan 12, 4103 NM Culemborg
Type Conferentie
Doelgroepen Ouderenzorg
Website https://www.novicare.nl/2019/04/12/3695/
Samenvatting

Op 21 mei organiseert Novicare haar jaarlijkse symposium voor specialisten ouderengeneeskunde, verpleegkundig specialisten, physician assistants, AIOS en basisartsen. We zijn er trots op dat ons symposium deze keer voor het eerst ook toegankelijk is voor behandelaren van buiten Novicare!!!

 

Programma


Thema’s waar we bij Novicare dit jaar intensief aan werken komen zeker voorbij, zoals de praktische invulling van de Wzd, palliatieve zorg en ethische dillema’s rondom euthanasie bij dementie, voeding bij dementie en samenwerken bij probleemgedrag. Daarnaast gaan we het hebben over samenwerking in de eerste lijn, innovatieve zorgvormen en de toekomst van de SO in tijden van krapte.

 

Met een gevarieerd programma en een mix van interne en externe sprekers overgoten met een smakelijk thema, gaan we samen werken aan onze expertise. We kijken naar onze eigen én andermans keuken om samen te komen tot een eersteklas recept. Voor onze cliënten, voor onszelf en voor de toekomst van ons vak.

 

 

NZG Blog

Schrijven en ons leven bewust beleven

Normal_marja_foto

Sinds jaren schrijf ik veel en vaak over wat er zoal in mijn leven gebeurt. De eerste column schreef ik uit woede omdat een man die overspannen was meteen slaappillen en antidepressiva van zijn arts kreeg. Bleek helemaal niet nodig. Hij had alleen maar een negatief denkpatroon en een verkeerde manier van ademen ontwikkeld en dat al jaren lang. B...

NZG Interview

Lyme voorkom je door systematische tekencontrole: “Als die teek er maar uitkomt”

Normal_teek_teken_lyme


Aan informatie over teken en de ziekte van Lyme is bepaald geen gebrek. De jaarlijkse Week van de Teek – dit jaar van 15 tot en met 21 april – wordt al meer dan tien jaar g...