NZG Zorgpersoneel nieuws

Normal_hek_prikkeldraad_gevangenis

Asser tbs-kliniek krijgt twaalf nieuwe zedendelinquenten door extra afdeling


De Forensisch Psychiatrische Kliniek (FPK) in Assen krijgt door het openen van een tweede afdeling twaalf extra plekken beschikbaar voor de behandeling van zedendelinquenten. Hierbij is niet altijd sprake van tbs, er zijn ook cliënten met een lichte maatregel. Dit meldt Dagblad van het Noorden.

Logo_fnv-zorg-logo

'Gelderse gemeenten moeten verantwoordelijkheid voor zorg nemen'


FNV Zorg & Welzijn heeft achttien Gelderse gemeenten in een brief opgeroepen om hun verantwoordelijkheid te nemen voor de zorg in hun gemeenten. Het gaat over de problemen die zijn ontstaan na het faillissement van thuiszorgorganisatie Vérian, die in mei kopje onder ging. Zowel het personeel als de cliënten weten nu niet waar ze aan toe zijn...

Normal_stethoscoop_tuchtcollege_hamer

Tuchtcollege: 'Klacht tegen gynaecoloog na overlijden baby ongegrond'


De ouders van een baby die in 2016 overleed tijdens de bevallen, vangen bot bij het Regionaal Tuchtcollege. Klaagster en haar echtgenoot hebben tegen één van de gynaecologen een klacht ingediend bij het Regionaal Tuchtcollege Eindhoven, dat de klacht ongegrond verklaart. Dit meldt Tuchtcolleges voor de Gezondheidszorg.

Normal_laboratorium_onderzoek_bloedonderzoek

Berend van Meer van het LUMC wint ScienceBattle


Berend van Meer van het Leids Universitair Medisch Centrum heeft gisteravond de ScienceBattle in Nieuwspoort gewonnen. 4 jonge wetenschappers gingen de strijd aan om hun wetenschappelijk onderzoek zo goed mogelijk over te brengen aan een lekenpubliek. Dit meldt ScienceBattle.

Normal_oostvaarderskliniek-

Kliniek had te weinig zicht op risico’s verlof tbs'er


De Oostvaarderskliniek in Almere had onvoldoende zicht op de risico’s bij het onbegeleid verlof van een tbs’er in maart 2017. De man onttrok zich tijdens het onbegeleid verlof een aantal dagen aan het toezicht en vermoordde in die periode twee mensen. De man is kort daarna aangehouden en veroordeeld voor deze ernstige misdrijven. Dit meldt Inspe...

Logo_treant_zorggroep

‘Geen mogelijkheid voor drie volwaardige ziekenhuizen van Treant’


"De drie ziekenhuizen die Treant Zorggroep onder zich heeft, kunnen niet allemaal door gaan als volwaardige ziekenhuizen." Dat was de conclusie van wethouder Arends (Emmen) tijdens een voorlichtingsavond van Treant in Emmen, waar onder andere vertegenwoordigers van de gemeenteraden van Borger-Odoorn en Emmen bij aanwezig waren. Treant is bezig m...

Normal_operatie_operatiekamer_ok_chirurg_arts

Chirurg bekent verkeerde vinger geopereerd te hebben


Een plastisch chirurg van het Scheper Ziekenhuis heeft voor het Tuchtcollege bekend dat hij een patiënte aan de verkeerde vinger heeft geopereerd. De man kwam niet tijdens of na de operatie achter de fout, maar pas toen de 67-jarige patiënte zelf de vergissing ontdekte tijdens een controle. Dit meldt Dagblad van het Noorden.

Normal_kind_zorgen_eenaam

Amsterdamse huisarts mag kind direct blijven doorsturen naar psycholoog


Amsterdamse huisartsen mogen kinderen zonder tussenkomst van een derde partij blijven doorverwijzen naar een psycholoog. Dat is afgesproken na lange onderhandelingen met de gemeente, die wilde dat huisartsen eerst een perspectiefplan zouden opstellen met de Ouder- en Kindteams. Dit meldt Parool.

Normal_mantelzorg_thuiszorg_ouderen_verpleging_wijkverpleging_verpleegkundige

Kwaliteitskader Wijkverpleging opgenomen in Register


De partijen die in Nederland betrokken zijn bij de wijkverpleging hebben het afgelopen jaar hard gewerkt aan een Kwaliteitskader. In dit Kwaliteitskader Wijkverpleging beschrijven zij de inhoud en organisatie van de zorg die de wijkverpleegkundige aanbiedt en wat er nodig is om deze zorg te kunnen geven. De Raad van Bestuur van het Zorginstituut...

Normal_rss_entry-139881

Kabinet: meer geld voor forensische zorg en ggz


Het kabinet gaat meer geld uittrekken voor de zorg in tbs-klinieken en psychiatrische instellingen. Dat laat minister Sander Dekker van Rechtsbescherming dinsdag weten, in reactie op een kritisch rapport over de geestelijke gezondheidszorg.

Normal_ziekenhuis__wachtruimte

Stiptheidsacties bij academische ziekenhuizen na verstrijken ultimatum


Het ultimatum dat de vakbonden in de zorg afgelopen week aan de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) stuurden, is vanmorgen om 9.00 uur verlopen. De NFU is niet ingegaan op eisen van de 60.000 werknemers, wat betekent dat zij binnenkort met stiptheidsacties starten in de academische ziekenhuizen. Dat meldt FNV. 

Normal_stethoscoop__computer__toetsenbord__informatie__medisch

NZa verruimt mogelijkheden voor e-health


Aanbieders en verzekeraars kunnen makkelijker afspraken maken over e–health. Door digitale consulten, of telemonitoring van patiënten kunnen behandelaren vaker zorg op afstand bieden. Patiënten kunnen die zorg dan thuis krijgen en hoeven niet naar de arts of het ziekenhuis te reizen. De Nederlandse Zorgautoriteit heeft de regels voor e-health vo...

Normal_verkouden__ziek__hoesten_griep

Jaar begonnen met bovengemiddeld ziekteverzuim


Het ziekteverzuim was in het eerste kwartaal van 2018 hoger dan het in jaren is geweest. Het ziekteverzuimpercentage was 4,9. Dat betekent dat van elke duizend te werken dagen 49 zijn verzuimd wegens ziekte. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers. 

Normal_rss_entry-139768

Ggz luidt noodklok over forensische zorg


GGZ Nederland en Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) luiden de noodklok over de forensische zorg. Er is snel meer geld nodig om de problemen bij tbs-klinieken en psychiatrische instellingen op te lossen, schrijven ze in een brief aan de Tweede Kamer.

Normal_normal_protest__staken__actie__demonstratie

Oproep tot demonstreren in Stadskanaal om behoud verloskunde


Maandagavond gaat de actiegroep Red ons Refaja demonstreren voor het behoud van de afdelingen verloskunde en kindergeneeskunde van het Refaja Ziekenhuis in Stadskanaal. Ook de gemeenteraad en het college van burgemeester & wethouders zijn tegen de voorgenomen sluiting van de afdelingen. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Normal_arrestatie

Kinderpsychiater op heterdaad betrapt met 15-jarige Nepalese jongen


Een Nederlandse kinderpsychiater is in Nepal gearresteerd voor kindermisbruik. Hij werd daar op heterdaad betrapt met een 15-jarige jongen die hij jarenlang zou hebben misbruikt. Volgens bronnen ging hij zeker drie keer per jaar naar Nepal. Dat meldt de Telegraaf. 

NZG Zorgpersoneel Informatie

NZG Blog

Als binnen een familie de verbindingen verbroken zijn…

Normal__cid_afdcadf0-7138-4826-be8d-38c8701a6ced_home

Waarom gaat de ene familie heel liefdevol en loyaal met elkaar om en slaan in andere families elkaar soms letterlijk of figuurlijk de hersens in? Soms generatie op generatie…?

NZG Topvacatures

St. Antonius Ziekenhuis

Teamhoofd Chirurgie

Meer vacatures...

NZG Interview

Hoe gezond zijn fitboys en fitgirls eigenlijk?

Normal_zeby


Zoek op Instagram de term ‘fitgirl’ of ‘fitboy’ op en je kunt scrollen door miljoenen foto’s van slanke, afgetrainde en op het oog gezonde vrouwen en mannen. In de meeste g...

NZG Video

NZG Nieuwsoverzicht