NZG Jeugdzorg nieuws

Normal_geld_rekenmachine

Wethouders stappen op om grote tekorten sociaal domein


Woensdagavond hebben twee Venlose wethouders ontslag genomen. Dit gebeurde tijdens een raadsdebat over de miljoenentekorten waarmee de gemeente kampt. Er was uitgegaan van een tekort van 34,3 miljoen euro in het sociaal domein, echter bleek er een tekort van 12 miljoen te zijn. Dit was voor de wethouders voldoende reden om op te stappen. Alle ra...

Normal_gezond__ontbijt__lunch__fruit__eten

Kinderen spelenderwijs gezond leren eten


Kinderen die spelenderwijs zeven minuten lang naar plaatjes van gezond en ongezond eten kijken leren zo gezonder te eten. Maar enkel als ze alleen op de gezonde plaatjes mogen reageren, zo blijkt uit Brits onderzoek. Dat meldt RTL Nieuws.

Normal_hennep_cannabis

Kinderen met zware epilepsie minder aanvallen door cannabidiol


Amerikaans onderzoek heeft bevestigd dat cannabidiol (CBD) kinderen met zware epilepsie helpt. Kinderen met het Dravetsyndroom, een zeldzame afwijking, krijgen door het gebruik van CBD minder aanvallen. Dat meldt NU.nl.

Normal_hond_huisdier

‘Kind ervaart minder stress na knuffel hond’


Kinderen tussen de zeven en twaalf jaar oud voelen zich minder gestrest als zij een hond kunnen aaien of knuffelen. Bij bijvoorbeeld spreekbeurten zou dit een hoop zenuwen kunnen schelen. Dat meldt NU.nl.

Normal_autostoel-kind

ANWB: ‘Steeds meer veilige autostoeltjes op de markt’


Uit onderzoek van de ANWB blijkt dat steeds meer autostoeltjes voor kinderen veilig zijn en dat kinderen langer tegen de rijrichting in kunnen blijven zitten. Dit jaar werden 33 stoeltjes onderzocht en daarvan kreeg maar één het label slecht. Uit de test bleek dat er schadelijke stoffen in het product zaten. Het overgrote deel werd als voldoende...

Normal_rss_entry-89611

Bijna alle Amber Alerts hebben succes


Amber Alert heeft een succesvol 2016 achter de rug. Van de 23 vermiste kinderen waarvoor vorig jaar een alarm werd uitgegeven, keerden 22 kinderen ongedeerd terug. Bij 21 van de 22 verdwijningen werd de zaak binnen een maand opgelost, zo blijkt uit het jaarverslag dat de organisatie woensdag presenteerde.

Normal_ecstacy_monogram_xtc_pillen_medicijnen

Drug 4-Fluoramfetamine vanaf donderdag 25 mei verboden


De drug 4-fluoramfetamine (4-FA) is per 25 mei 2017 verboden. De drug die in de vorm van een pil, capsule of poeder te verkrijgen is, kan leiden tot ernstige hoofdpijnen en schade aan de hart- en bloedvaten. Gebruik leidt in sommige gevallen zelfs tot een hersenbloeding. Dat meldt Rijksoverheid. 

Normal_poliodrops_polio_kind_wereld_druppels_oraal_wiki_-c_

Nederlanders 28 dagen opgesloten voor proef met nieuw poliovaccin


Polio type 1 en 3 komen wereldwijd nog steeds voor. Hoewel het in Nederland compleet uitgeroeid lijkt, doet een groep Nederlanders in België mee met een experiment. 28 dagen lang verblijven zij in een containerdorp op het parkeerterrein van het Universitair Ziekenhuis in Antwerpen. Daar zullen zij een nieuw en hopelijk betrouwbaarder vaccin tege...

Normal_instagram_app_foto

Perfecte plaatjes Instagram slecht voor zelfbeeld jongeren


Uit een Brits onderzoek blijkt dat Instagram van alle sociale media de negatiefste effecten heeft op de gemoedstoestand van jongeren. De veelal perfecte plaatjes zorgen voor gevoelens van onzekerheid, eenzaamheid en depressie. Dit meldt NOS.

Normal_slachtoffer_mishandeling_vrouw_denken_ziek

Hou moeder en kind in beeld na verblijf vrouwenopvang


Het ontbreken van continuïteit in de zorg en ondersteuning is een groot risico voor terugval in problematiek en voor de veiligheid van moeders en kinderen die de vrouwenopvang verlaten. Daarom is het belangrijk dat ook na vertrek er zicht op moeder en kind blijft. Regisseurs en de ketenpartners hebben hierbij een belangrijke rol. Dit concluderen...

Normal_fidget_spinner

Rage van fidget spinners goed voor kinderen met adhd


Er is weer een nieuwe rage onder kinderen: fidget spinners. Het draaischijfje kan voor kinderen met concentratieproblemen een uitkomst zijn. Door het friemelen kunnen kinderen zich namelijk beter concentreren. Toch wordt het speelgoed op sommige scholen in de klas verboden. Dit melden RTL Nieuws en Dagblad van het Noorden.

Logo_zonmw_logo2

Gemeenten in gesprek met ZonMw over sociaal domein


ZonMw heeft veel kennis op het gebied van gemeentelijke vraagstukken rond zorg en ondersteuning, jeugd en werk. Samen met gemeenten wil ZonMw investeren in een duurzame kennisinfrastructuur op het gebied van het sociaal domein. Daarom ging ZonMw op donderdag 18 mei de dialoog aan met een aantal gemeenten. Dat meldt ZonMw. 

Normal_voedsel_gezond_eten

Geen kinderreclame voor voeding buiten Schijf van Vijf


Kinderen moeten beter beschermd worden tegen kinderreclame voor voedingsmiddelen die buiten de Schijf van Vijf vallen. Dit ziet de Alliantie Stop kindermarketing ongezonde voeding bevestigd in de uitkomsten van het laatste onderzoek van het Voedingscentrum, zo meldt de alliantie. 

Normal_rss_entry-88889

Koning reikt Appeltjes van Oranje uit


Koning Willem-Alexander heeft donderdag in Paleis Noordeinde de Appeltjes van Oranje uitgereikt aan drie initiatieven die zich inzetten voor kwetsbare kinderen. Dit jaar ontvingen Weekend Academie, Buurtgezinnen.nl en Ervaringsmaatjes de jaarlijkse prijzen van het Oranje Fonds.

Normal_maxima__koningin__portret

Werkbezoek Máxima aan Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie


Koningin Máxima bracht donderdagmiddag 18 mei 2017 een werkbezoek aan het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. Zij bezocht de researchafdeling van het centrum en kreeg onder andere presentaties over de nieuwste technieken om kinderkanker in de toekomst beter te kunnen behandelen. Dat meldt het Koninklijk Huis. 

Normal_rss_entry-88883

Kindertelefoon kreeg het drukker in 2016


Het aantal gesprekken met De Kindertelefoon is weer gestegen. In 2016 zijn er via de telefoon of via de chat in totaal 242.355 gesprekken geregistreerd. Met bijna 39.000 gesprekken meer dan het jaar daarvoor, is dat een stijging van 19 procent.

NZG Jeugdzorg Informatie

NZG Topvacatures

NZG Blog

‘Laat burgers de gemeentelijke website op informatievoorziening over zorg waarderen’

Normal_image-2017-03-08

Digitale nieuwsbrieven. Hoeveel krijgt u per week in uw mailbox? Zelf ben ik een beetje de tel kwijt. Vaak lees ik ze snel door en categoriseer ik ze onder: reclame, komkommernieuws of ‘nieuws dat er uitspringt’.  Zo ook met een nieuwsbrief vorige week. De titel trok me aan ‘Ezeltje prik in het sociaal domein.’ Ik citeer: "Hoe vinden inwoners pa...

NZG Interview

‘Actieweek Thuiszitters moet inspiratiebron zijn voor velen’

Normal_thuis


Ondanks alle inspanningen van de afgelopen jaren zitten nog steeds duizenden leerlingen onnodig thuis. Om die reden slaan meerdere organisaties op het gebied van onderwijs ...

NZG Video

NZG Nieuwsoverzicht