Nationale Zorggids

NZG Webinar | Wet zorg en dwang & corona

Datum 18 augustus 2020
Tijd 14:00 uur - 16:00 uur
Titel Webinar | Wet zorg en dwang & corona
Plaats Leiden
Doelgroepen Gehandicaptenzorg en GGZ
Website https://www.leidscongresbureau.nl/event/webinar-wet-zorg-en-dwang-corona-augustus/
Samenvatting
De Wet zorg en dwang is sinds 1 januari 2020 ingevoerd, maar roept nog veel vragen op. Ook u krijgt te maken met de nieuwe kaders voor het juist toepassen van onvrijwillige zorg en de rechtspositie van cliënten. Daarnaast spelen er door het coronavirus nu nog extra factoren waar u rekening mee dient te houden. Wat betekent dit voor uw dagelijkse praktijk?
 
mr.dr. Brenda Frederiks is universitair docent gezondheidsrecht en juridisch adviseur en houdt zich al jaren bezig met vraagstukken rond de Wet zorg en dwang.
 
Tijdens deze webinar geeft zij u in twee uur een overzicht van de Wet zorg en dwang in coronatijd en leert u in het bijzonder welke gevolgen de wet heeft voor de huidige praktijk van de zorgverlening. Aan de hand van casuïstiek leert u de wet zelf toe te passen. Daarnaast is er ruimte voor uw vragen.
 
Wilt u zich verder verdiepen in de Wet zorg en dwang? Bezoek dan ook onze gelijknamige masterclass op 27 januari 2021.

NZG Blog

Zo krijg je een sterk zorgmerk

Normal_sjors_van_leeuwen

Zorgaanbieders hebben al jaren te maken met gereguleerde marktwerking en daarmee ook met concurrentie. Zorginkopers en cliënten hebben meer keuzevrijheid en kunnen zelf bepalen voor welke zorgaanbieder men kiest. Ook op de arbeidsmarkt is er veel concurrentie door een tekort aan geschoold personeel. De slag om de klant speelt zich in de zorg af ...

NZG Topvacatures

NZG Interview

‘Mister Kawasaki’ Taco Kuijpers: ‘Corona is géén kinderziekte!’

Normal_onderzoek_kweek_virus_bacterie


De angst voor een nieuwe ziekte onder kinderen kan definitief van tafel en dat is een prettige constatering. Het coronavirus heeft nauwelijks vat op kinderen, en de kindere...