Nationale Zorggids

NZG Webinar | Wet zorg en dwang & corona

Datum 18 augustus 2020
Tijd 14:00 uur - 16:00 uur
Titel Webinar | Wet zorg en dwang & corona
Plaats Leiden
Doelgroepen Gehandicaptenzorg en GGZ
Website https://www.leidscongresbureau.nl/event/webinar-wet-zorg-en-dwang-corona-augustus/
Samenvatting
De Wet zorg en dwang is sinds 1 januari 2020 ingevoerd, maar roept nog veel vragen op. Ook u krijgt te maken met de nieuwe kaders voor het juist toepassen van onvrijwillige zorg en de rechtspositie van cliënten. Daarnaast spelen er door het coronavirus nu nog extra factoren waar u rekening mee dient te houden. Wat betekent dit voor uw dagelijkse praktijk?
 
mr.dr. Brenda Frederiks is universitair docent gezondheidsrecht en juridisch adviseur en houdt zich al jaren bezig met vraagstukken rond de Wet zorg en dwang.
 
Tijdens deze webinar geeft zij u in twee uur een overzicht van de Wet zorg en dwang in coronatijd en leert u in het bijzonder welke gevolgen de wet heeft voor de huidige praktijk van de zorgverlening. Aan de hand van casuïstiek leert u de wet zelf toe te passen. Daarnaast is er ruimte voor uw vragen.
 
Wilt u zich verder verdiepen in de Wet zorg en dwang? Bezoek dan ook onze gelijknamige masterclass op 27 januari 2021.

NZG Blog

Glimlach in de spiegel en zij glimlacht ook

Normal_lily_monori_van_dijken

Je bent dementerend en kijkt in de spiegel. Op een of andere manier constateer je dat je eigen beeld anders is dan anders.  Door een bepaald gevoel of energie wat wordt getriggerd. Een positieve prikkel kan het geluksgevoel vergroten. Een mantelzorger vertelde mij dat een keer en ik geloof daar zeker in. Door persoonlijk contact kun je die prikk...

NZG Topvacatures

NZG Interview

Minister Gehandicaptenzaken Rick Brink: 'Ze zien ons als zorgvragers, maar wij zijn ook mensen'

Normal_download


Officieuze minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink (34) behartigt al ruim een jaar de belangen van Nederlanders met een beperking. “In politiek Den Haag worden we vooral...