Nationale Zorggids

NZG Acp-congres: advance care planning van alle kanten belicht

Datum 13 juni 2023
Tijd 12:30 uur - 16:30 uur
Titel Acp-congres: advance care planning van alle kanten belicht
Regio Utrecht
Plaats Utrecht
Adres Jaarbeurs Utrecht, Jaarbeursplein 6, 3521 AL Utrecht
Website https://www.dutchhealthhub.nl/event/acp-congres
Samenvatting

Op 13 juni organiseren Carend en de Dutch Health Hub ‘Hét ACP-congres’. In één middag belichten we Advance Care Planning van alle kanten. 

ACP, ook wel pro-actieve zorgplanning genoemd, krijgt een steeds belangrijkere plek binnen het medisch en verpleegkundig domein. ACP is het vooraf goed doorspreken van wensen, behoeften en onzekerheden met de patiënt en alle betrokkenen over de toekomst bij ernstige ziekten. Welke behandelingen zou iemand nog wel willen en welke niet meer?

Grenzen van geneeskunde

Maar ook: waar liggen de grenzen van de geneeskunde? Wat wil iemand nog weten over wat hem te wachten staat bij de behandeling, maar ook later als de stervensfase begint? ACP is een traject waarin zorgverlener, patiënt en naasten van gedachten wisselen over de wensen.

Hartfalen en dementie

Tijdens dit congres zullen er presentaties zijn over ACP bij COPD, bij hartfalen, bij dementie, maar ook hoe ACP in het ziekenhuis en binnen de huisartsenpraktijk vorm gegeven kan worden. Het congres is bedoeld voor zorgverleners en is multidisciplinair huisartsen, medisch specialisten, verpleegkundig specialisten, verpleegkundigen, verzorgenden, geestelijk verzorgers, beleidsmakers. Gezamenlijk zullen we proberen om vanuit alle perspectieven te spreken.

 

 

NZG Logo

Normal_acp_congres