Normal_internet__pc__muis__computer__ict
De website coronavragenlijst.nl is binnen 3 dagen na de lancering al meer dan 10.000 keer bezocht. Via de website kunnen mensen via een wetenschappelijk onderbouwde vragenlijst eenvoudig controleren of zij mogelijk zijn besmet met het coronavirus. Wat volgt is een persoonlijk advies en de mogelijkheid om de antwoorden direct door te sturen naar de huisarts. Dit meldt Tsuru online.
De website coronavragenlijst.nl is bedoeld voor mensen die willen weten of zij symptomen hebben die geassocieerd worden met een coronabesmetting. Drs. R. van Langeveld, cardioloog en mede-initiatiefnemer: “Veel mensen zijn onzeker en zoeken informatie. We hebben een vragenlijst opgesteld waarbij we de mensen helpen en kunnen voorzien van een eerste advies.”
 

Zelfcheckresultaten doorsturen naar huisarts

Daarnaast heeft de website een functie voor het afvangen van de toestroom van vragen richting de huisarts. Drs. Mevr. C. Burgers, huisarts en mede-initiatiefnemer: “Wij huisartsen hebben het momenteel erg druk met vragen over corona. Maar andere ziektebeelden gaan ook gewoon door en we willen onze praktijk zo goed mogelijk kunnen laten functioneren. Een website waarbij mensen al zelf een eerste check kunnen doen kan dan erg nuttig zijn. Ook als het resultaat wordt doorgestuurd, bespaart ons dat veel tijd omdat we dan al een overzicht van de klachten hebben. Blijft natuurlijk overeind dat bij twijfel of ernstig ziek zijn er altijd contact gezocht dient te worden met de eigen huisarts.“
 

Gratis toegankelijk

De website is geheel belangeloos ontwikkeld door doctoren en technici van Tsuru-online B.V en is voor iedereen toegankelijk. De vragenlijst kan door iedereen kosteloos geraadpleegd worden.
 
 
Door: Nationale Zorggids