Acht mensen overleden aan corona, acht nieuwe ziekenhuisopnames

Vandaag zijn er acht patiënten gemeld die vanwege Covid-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Er zijn acht personen als overleden gemeld. Dat zijn minder sterfgevallen dan gisteren, toen het RIVM elf overlijdens meldde. In totaal zijn er nu 5.830 mensen overleden aan het coronavirus. Dit melden het RIVM en ANP.

Tot nu toe zijn er 45.445 bevestigde Covid-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  . De cijfers passen bij het beeld dat de maatregelen werken. Omdat niet alle Covid-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.
 

Besmetting op mens en dier

Arjan Stegeman, hoogleraar gezondheidszorg landbouwdieren aan de Universiteit van Utrecht en Jaap van Dissel, directeur Centrum Infectieziektebestrijding van het RIVM informeren vanmiddag vanaf 15.00 uur de Tweede Kamer over coronabesmettingen op mens en dier. Vandaag werd een tweede geval bekend waarbij een coronabesmetting overging van een nerts op een mens. 
 
Door: Nationale Zorggids