15 onterecht positieve coronatesten

Even leek het erop dat er in Dordrecht veel mensen met het coronavirus waren besmet. Vijftien mensen kregen een positieve testuitslag nadat ze zich hadden laten testen. Bij een nieuwe test bleken zij echter toch negatief te testen. De verkeerde uitslag kwam door een fout in de apparatuur. Dit meldt Metro.

Het was artsen al opgevallen dat er veel positieve testuitslagen waren. Ook de GGD zag dit maar kon geen oorzaak aanwijzen. Later bleek dat de apparatuur in het laboratorium niet goed functioneerde. Volgens GGD Zuid-Holland-Zuid hebben de onterecht positief geteste mensen een brief hierover gekregen. 

De GGD benadrukt dat het niet om een menselijke fout ging. De vijftien mensen die later als negatief werden getest, en hun naasten, hoeven niet langer in quarantaine van veertien dagen.

Sinds 1 juni kan iedereen zich laten testen op het coronavirus. Wel moet er eerst een afspraak worden gemaakt. Dit kan via de afsprakenlijn van de GGD: 0800-1202.

UPDATE: Niet vijftien, maar dertig mensen kregen een foutieve testuitslag voor corona, meldt het Albert Schweitzer ziekenhuis.

Door: Nationale Zorggids