Normal_rss_entry-242984

Burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft zaterdag een brief gestuurd aan alle studenten van de hogescholen en de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hij vraagt hen met klem om hun verantwoordelijkheid te nemen en zich te houden aan de coronamaatregelen.

Aboutaleb heeft zich rechtstreeks tot de studenten gericht omdat het aantal besmettingen onder studenten in Rotterdam dagelijks stijgt. De brief is mede namens de rector magnificus van de universiteit en de bestuurvoorzitters van de hogescholen verstuurd.

In de brief schrijft Aboutaleb dat het aan de regels houden belangrijk is voor henzelf, "ook jongeren kunnen flink ziek worden", maar ook voor familieleden, studiegenoten, vrienden en buren. "Spreek elkaar aan op ieders verantwoordelijkheid. Alleen met elkaar krijgen we dit virus onder controle", aldus de burgemeester. Hij sprak eerder al met de studentenverenigingen over de besmettingen.

Campagne voor studenten

Gemeente Rotterdam en GGD Rotterdam-Rijnmond maken zich grote zorgen omdat studenten zich niet zo snel laten testen, het lastig vinden om in quarantaine te gaan en ook moeite hebben met het bron- en contactonderzoek van de GGD. Alle studentenverenigingen zetten daarom samen met de gemeente en de GGD een campagne op om studenten te stimuleren zich aan de coronamaatregelen te houden. Deze campagne start dinsdag 4 augustus.

Vanwege de besmettingen in zijn stad heeft Aboutaleb op drukke plekken in Rotterdam een mondkapjesplicht ingesteld, die gaat komende week in.

Aboutaleb sluit horecazaken en kantine in Rotterdam om corona

Aboutaleb heeft ook drie horecazaken en een sportkantine in Rotterdam per direct voor twee weken gesloten. In de cafés en de kantine zijn ondanks verschillende waarschuwingen de coronamaatregelen niet nageleefd. 

Het gaat om bar en restaurant Noah aan de Wijnhaven, Karaokebar Fame aan de Nieuwe Binnenweg, café Lebbink aan de Bergse Dorpsstraat en de sportkantine op Sportpark Vreelust. Bij de eerste drie zaken werd in de nacht van zaterdag op zondag onder meer geen afstand gehouden. De politie en het horecateam van de gemeente heeft bij controles waarschuwingen afgegeven, maar er was geen sprake van verbetering. Aboutaleb heeft daarom besloten dat de zaken voorlopig dicht moeten.

Door: ANP