Normal_class-5120376_1920

Voor leerlingen van de middelbare school geldt vandaag het dringende advies om een mondkapje te dragen. Na overleg met de VO-raad vorige week, besloot het ministerie van Onderwijs dit advies ook aan middelbare scholieren af te geven. Dit melden NOS en de Telegraaf.

Scholieren hoeven niet overal op school een mondkapje te dragen. Zodra ze in de les zitten, mogen ze deze bijvoorbeeld afnemen. Maar op plekken waar ze geen anderhalve meter afstand van elkaar kunnen houden, luidt het dringende advies om een mondneusmasker op te hebben. Dit is bijvoorbeeld op drukke gangen het geval en in de aula. In principe is het verstandig om altijd een mondkapje te dragen als een scholier niet in een leslokaal zit. Het is aan de scholen zelf om dit dringende advies aan te houden of een mondkapjesplicht in te stellen. 

Advies uitsluitend voor middelbare school

Voor basisscholen, het beroeps-, hoger en wetenschappelijk onderwijs is er geen mondkapjesadvies afgegeven. Jonge kinderen spelen een kleine rol in de verspreiding van het virus en op het mbo, hbo en de universiteiten is afstand houden stukken makkelijker. 

 

Door: Nationale Zorggids