Normal_corona-5174671_640

Nieuw onderzoek wijst uit dat een 89-jarige vrouw die tijdens de eerste coronagolf het virus had, is overleden aan een tweede besmetting hieraan twee maanden later. Het gaat om een vrouw met een verminderde weerstand: zij had een zeldzame vorm van beenmergkanker en werd hiervoor behandeld met chemotherapie. Dit meldt NU.nl. 

De eerste keer dat ze besmet was met corona, had ze flinke koorts en een vervelende hoest. Hiervoor werd ze vijf dagen opgenomen in het ziekenhuis. De symptomen verdwenen, maar twee maanden later was het weer raak, vlak na de start van een nieuwe ronde chemotherapie. Ze kreeg ademhalingsproblemen en had koorts. Kort daarna bleek ze weer besmet te zijn met corona en dat ze geen antistoffen had opgebouwd hiertegen.

Genetische samenstelling 

Twee weken na haar herbesmetting kwam de vrouw te overlijden. Omdat er maar weinig bekend is over bevestigde tweede besmettingen met corona, onderzochten wetenschappers de genetische samenstelling van het virus in beide gevallen. Wat bleek was dat de genetische samenstelling ervan het virus de eerste keer anders was dan de tweede. Het virus was dus uit haar lichaam verdwenen en zo raakte ze vervolgens nog eens besmet. De vrouw is één van de 23 bevestigde gevallen van een tweede corona-infectie.

Door: Nationale Zorggids