Normal_rss_entry-260679

Na zes achtereenvolgende dagen waarop het aantal nieuwe coronagevallen toenam, is het dagcijfer dinsdag gedaald. Tussen maandagochtend en dinsdagochtend zijn 6.187 positieve tests gemeld bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat registreerde maandag ruim 7.100 bevestigde besmettingen.

Amsterdam telde de meeste nieuwe gevallen. In de hoofdstad zijn het afgelopen etmaal 316 inwoners positief getest. Het aantal gevallen in Den Haag steeg met 212. In Rotterdam kwamen 156 nieuwe besmettingen aan het licht. in Almere testten 106 mensen positief en in Utrecht 96.

71 sterfgevallen

Het aantal sterfgevallen steeg het afgelopen etmaal met 71. Dat is het hoogste aantal in bijna twee weken tijd. Het wil niet zeggen dat al deze mensen afgelopen etmaal zijn overleden. Zulke informatie wordt soms pas wat later doorgegeven aan de regionale gezondheidsdiensten en het RIVM. Op maandag kreeg het RIVM 19 meldingen van overleden coronapatiënten.

Het coronavirus werd eind februari voor het eerst vastgesteld in Nederland. Sindsdien zijn iets meer dan 570.000 mensen positief getest. Het officiële aantal besmettingen kan rond het weekeinde boven de 600.000 uitkomen. Van 9775 mensen is zeker dat ze aan het coronavirus zijn overleden. Dat aantal kan over een paar dagen stijgen tot boven de 10.000.

Het werkelijke aantal besmettingen en sterfgevallen zal overigens hoger liggen. In de eerste golf werd lang niet iedereen getest, in de tweede golf lukte het niet iedereen om een afspraak te maken en sommige mensen zijn besmet zonder dat ze klachten hebben. Een onbekend aantal mensen is genezen of overleden zonder dat het virus ooit bij ze is vastgesteld.

Door: ANP