Normal_rss_entry-270683

Mensen kunnen vanaf maandagmiddag weer worden getest op het coronavirus en ertegen worden gevaccineerd. In vrijwel het hele land gaan de teststraten en vaccinatielocaties in de loop van de middag weer open. Alleen in Drenthe blijven alle plekken voor tests en vaccinaties de hele dag dicht.

De test- en vaccinatie-afspraken van maandagochtend komen te vervallen en mensen moeten een nieuwe afspraak maken.

In Zeeland zijn de eerste testlocaties inmiddels weer opengegaan. Ook de twee vaccinatieplekken in de provincie, in Goes en Terneuzen, zijn weer open. Alleen de teststraat in Sint Maartensdijk (Tholen) blijft de hele dag dicht. Ook in de regio Brabant-Zuidoost wordt weer getest en gevaccineerd. Aan het einde van de ochtend openen de locaties in het noorden van Noord-Holland, op de teststraat in Opmeer na.

Vanaf het middaguur kunnen mensen zich weer laten testen en vaccineren in Groningen, Flevoland, Noord- en Oost-Gelderland, Gelderland-Midden, Zaanstreek-Waterland, Kennemerland, Amsterdam-Amstelland, Hollands Midden, Haaglanden, Rotterdam-Rijnmond, Zuid-Holland Zuid, West-Brabant, Hart voor Brabant, Limburg-Noord en Zuid-Limburg. Halverwege de middag gaan ook de test- en vaccinatielocaties in Friesland, IJsselland, Twente, Gelderland-Zuid, Utrecht en Gooi en Vechtstreek weer open.

In Rotterdam blijven de testbussen de hele dag dicht en in Twente gaan de testlocaties in Hengelo, Bentelo en Denekamp pas dinsdag weer open.

Door: ANP