Normal_coronavaccin__coronavaccinatie__vaccineren__inenten

Nederlanders die naar Duitsland gaan, hoeven zich niet meer aan te melden en ze hoeven geen negatieve coronatest of vaccinatiebewijs meer te tonen om het land in te mogen. Vanaf zondag geldt Nederland niet meer als risicogebied voor Duitsland, waardoor deze maatregelen zijn afgeschaft. In Duitsland zijn nog wel coronamaatregelen van kracht.

Friesland, Groningen en Zeeland werden eerder al op 'groen' gezet door de Duitse overheid. Die provincies zijn erg populair bij Duitse toeristen. Nu Nederland niet meer als risicogebied geldt, mogen Duitsers ook weer ons land binnen, zonder dat ze bij thuiskomst een negatieve coronatest moeten hebben of in quarantaine moeten. Duitsland gold al langere tijd niet meer als risicogebied voor Nederland.

Strenge regels

Voor zondag waren de regels redelijk streng en moest er van tevoren een test worden afgenomen, met negatief resultaat, een vaccinatiebewijs zijn of een bewijs van genezing na een recente corona-infectie. Dat moest worden aangegeven via een digitale aanmelding. Als dat niet gebeurd was, was er een verplichte quarantaine van vijf dagen met een test op de vijfde dag of tien dagen, zonder test.

Door: ANP