Gemiddelde aantal besmettingen daalt voor twaalfde dag op rij

Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend zijn 15.433 positieve coronatests geregistreerd. Het gemiddelde daalde voor de twaalfde dag op rij en ook het aantal sterfgevallen daalt.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu noteerde in de afgelopen week 106.415 positieve tests. Dat is bijna een kwart lager dan het totaal over de zeven dagen ervoor. Gemiddeld waren er in de afgelopen week ongeveer 15.200 nieuwe gevallen per dag. Dat is het laagste niveau sinds 15 november, iets meer dan een maand geleden.

Amsterdam

Amsterdam telde de meeste positieve tests. In de hoofdstad kregen 823 mensen te horen dat ze het virus onder de leden hebben. In Rotterdam werden 528 besmettingen vastgesteld en in Den Haag 470. Daarna volgen Utrecht (362) en Tilburg (248). In drie gemeenten testte niemand positief.

Het RIVM kreeg 61 meldingen dat coronapatiënten aan de gevolgen van de besmetting waren overleden. Onder hen zijn zeven inwoners van Sittard-Geleen en vier mensen uit Rotterdam.

Sterfgevallen

In de afgelopen week zijn 368 sterfgevallen genoteerd, gemiddeld bijna 53 per dag. Dat is het laagste niveau in anderhalve week.

Door: ANP