Normal_coronavaccin__coronavaccinatie__vaccineren__inenten

Meer dan 17.000 vrouwen hebben bij bijwerkingencentrum Lareb een menstruatiestoornis gemeld na een coronavaccinatie. Sommige kampen met een heftigere menstruatie dan voorheen en bij anderen is de menstruatie steeds uitgesteld. Ook worden onregelmatige menstruatie of tussentijds bloedverlies regelmatig doorgegeven als bijwerking. Dit meldt NOS. 

Of de een verstoorde cyclus een bijwerking is van de coronavaccins, durft Lareb nog niet te zeggen. Gezien de vele meldingen is een verband niet uit te sluiten, maar daar is eerst onderzoek voor nodig. Het bijwerkingencentrum houdt het nu op een mogelijke bijwerking.

Menopauze

Vijfhonderd vrouwen meldden na hun coronavaccinatie bloedingen na de menopauze. Ook vrouwen die al langer dan tien jaar niet hadden gebloed, maakten hier na inenting ineens melding van. De meeste meldingen hierover kwamen binnen na een prik met het Janssen-vaccin.

Vruchtbaarheidsproblemen 

Hoewel Lareb-directeur Agnes Kant de zorgen goed begrijpt, is inmiddels bekend dat coronavaccins niet zorgen voor onvruchtbaarheid. “Gelukkig zijn er echt onderzoeken gedaan waaruit blijkt dat het coronavaccin niet leidt tot onvruchtbaarheid of verminderde vruchtbaarheid.”

Door: Nationale Zorggids