Aantal coronapatiënten op de ic's blijft gelijk

Het aantal patiënten met corona in de Nederlandse ziekenhuizen is dinsdag weer toegenomen, met 102 tot 1656. Het is de derde dag op rij dat er sprake is van een stijging, zo valt op te maken uit de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

De toename van dinsdag is volledig toe te schrijven aan de verpleegafdelingen. Daar liggen nu 1475 mensen met corona onder de leden. Op de intensive cares bleef dit aantal 181, gelijk aan maandag.

Afgelopen etmaal werden er 248 nieuwe coronapatiënten binnengebracht op de verpleegafdelingen, de grootste toestroom sinds half december. Op de ic's ging het om 11 nieuwe opnames. Dat zijn er bij elkaar 108 meer dan maandag.

Andere oorzaak

Een belangrijk deel van de opgenomen patiënten dat positief is getest op het coronavirus is in de eerste plaats vanwege een andere oorzaak opgenomen. Dat kunnen bijvoorbeeld mensen zijn die in het ziekenhuis komen voor hun hart of met buikklachten. Na het doen van een coronatest blijkt dat ze toevallig positief zijn. Het LCPS maakt geen onderscheid in de dagelijkse ziekenhuiscijfers tussen patiënten die mét of dóór corona zijn opgenomen.

Door: ANP