Opnieuw ruim kwart miljoen mensen voor de tweede keer geboosterd

Bijna 290.000 mensen hebben vorige week een tweede boosterprik tegen het coronavirus gekregen. Dat is iets meer dan de 257.000 herhaalboosters een week eerder. In totaal hebben nu ruim 725.000 mensen zo'n extra inenting ontvangen.

Ruim drie weken geleden werden de eerste herhaalboosters gegeven. Ongeveer 2,1 miljoen mensen van 70 jaar en ouder, ongeveer 133.000 mensen met een ernstige immuunstoornis, 15.000 volwassenen met het syndroom van Down en een onbekend aantal bewoners van verpleeghuizen komen ervoor in aanmerking.

Het kabinet heeft besloten om de extra ronde te houden, omdat de versoepeling van coronaregels heeft geleid tot een nieuwe toename van het aantal besmettingen. Deze groepen lopen het meeste risico als ze het virus oplopen. De opleving is inmiddels weer achter de rug, het aantal positieve tests daalt snel.

Kinderen

Nog altijd zijn er mensen die de eerste prikken halen, bijna een jaar en drie maanden na de eerste inentingen in Nederland. Dit zijn vooral kinderen. Vorige week kregen 2128 Nederlanders de eerste dosis toegediend, onder wie 1041 kinderen van 5 tot en met 11 jaar oud. Die cijfers zijn een fractie hoger dan in de weken ervoor.

Bijna 17.000 mensen kregen vorige week de tweede coronaprik, het hoogste aantal sinds half januari. Onder hen zijn ongeveer 15.000 kinderen van 5 tot en met 11, meer dan in de zes voorgaande weken bij elkaar.

Door: ANP