Voor tweede dag op een rij minder coronapatiënten in ziekenhuizen

Het aantal patiënten met corona in de Nederlandse ziekenhuizen is donderdag voor de tweede dag op rij gedaald. Volgens de nieuwste cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) liggen er nu in totaal nog 1914 Covidpatiënten in de ziekenhuizen. Dat zijn er 65 minder dan woensdag, toen de bezetting afnam met 77.

Op de verpleegafdelingen liggen nu 1787 coronapatiënten, 68 minder dan woensdag. Op de intensive cares worden momenteel 127 Covidpatiënten behandeld, 3 meer dan de voorgaande dag. Eerder deze week daalde dit aantal nog tot het laagste niveau sinds juli vorig jaar.

In de afgelopen 24 uur werden 208 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen. Op de ic's werden 21 patiënten met corona binnengebracht. Dat zijn er bij elkaar 12 minder dan woensdag.

Opgenomen om een andere reden

Een deel van de patiënten die positief zijn getest op het coronavirus is aanvankelijk om een andere reden opgenomen. Na het doen van een coronatest blijkt dan toevallig dat ze ook positief zijn. Het LCPS maakt geen onderscheid in de dagelijkse ziekenhuiscijfers tussen patiënten die mét of vanwege corona zijn opgenomen.

Door: ANP