Stichting de Trans

Shanna is 23 jaar en woont sinds 2018 bij De Trans. “Daar is een reden voor”, vertelt ze. “Ik heb hulp nodig. Zo moet ik naar mijn werk worden gebracht. En ik beweeg minder makkelijk, ik kan daardoor mijn haar niet zelf doen. Hier bij woongroep Brandgans helpen ze me heel goed. Bij alles!”

Lichtroze muur

De vrolijke Shanna heeft het naar haar zin op de woongroep. “Ik heb een eigen kamer met een mooie lichtroze muur. En ik heb een heerlijk boxspringbed, een grote kledingkast, een koelkastje, een televisie, wifi en een zachte stoel. Die stoel is zo lekker dat mijn vader er altijd in gaat zitten als hij langskomt.” 
 

Veel vrienden

Als Shanna de gezelligheid wil opzoeken, gaat ze naar de huiskamer. “Of ik loop bij vrienden langs. We wonen hier met z’n tienen. Ik kan iedereen alles vertellen. We doen ook leuke dingen. We zwemmen, wandelen, sjoelen en eten elke avond met elkaar. Op maandag en dinsdag werk ik in Klazienaveen bij No Nonsens. Donderdag en vrijdag werk ik bij Brownies & Downies in Emmen.”
 

Elke dag een taak

En elke woensdag is ze vrij. “Dan ga ik naar mijn moeder. Als ik thuisblijf, dan vind ik het heerlijk om te kleuren met stiften. Of ik doe een spelletje op mijn tablet. Het is hier echt leuk wonen. Ik heb wel elke dag een taak, zoals de vaatwasser leeghalen. Dat had ik thuis niet. Maar ja, dan nog is het hier heel fijn.” 
 

Ook wonen bij De Trans? 

Kijk voor meer informatie op www.detrans.nl/wonen. Op onze website vind je ook informatie over een zinvolle daginvulling en hulp thuis.