Normal_ggz__jeugdhulp_jeugd_ggz__psychiatrie__psychologie

Kamerlid Jimmy Dijk (SP) maakt zich zorgen om de jongeren die hun zorg uitstellen vanwege financiële problemen. Tijdens het kamerdebat zegt hij dat mensen zieker worden omdat zij zorg niet meer kunnen betalen. Kom in actie, vraagt hij aan staatssecretaris Van Ooijen (Volksgezondheid). Dit meldt de Tweede Kamer.

Bijna twee op de drie jongeren heeft in het afgelopen halfjaar een zorgbezoek uitgesteld. Dijk haalt een bericht uit De Telegraaf aan en schetst het dilemma: boodschappen doen of medicijnen kopen, de energierekening betalen of naar de tandarts. Het kabinet maakt mensen volgens de SP'er "onzeker en letterlijk ziek" door hier niks aan te doen.

Korreltje zout

Van Ooijen plaatst kanttekeningen bij het krantenbericht. Het zou een te scherp beeld schetsen van de situatie. Het kabinet onderzoekt momenteel het probleem dat mensen niet meer naar de tandarts gaan vanwege de hoge kosten. Een monitor brengt de stapeling van zorgkosten voor burgers in kaart. De staatssecretaris wijst ook op investeringen in de financiële situatie van minima, zodat zij hun rekeningen kunnen betalen.
 
Door: Nationale Zorggids