Twee extra medewerkers in Etten-Leur en Zundert dringen wachttijd jeugdzorg terug

Het Centrum voor Jeugd en Gezin in Etten-Leur heeft twee extra jongerenwerkers aangenomen, waardoor de wachttijd voor de jeugdzorg in de afgelopen zes maanden is teruggedrongen van twaalf naar zes weken. Ook wachten er sindsdien minderen jongeren op hulp. Dit meldt het Brabants Dagblad.

In mei 2023 wachtten 68 jongeren op jeugdzorg. Dat zijn er nu nog 48. 25 van hen zijn tussen de 7 en 12 jaar dertien jongeren zijn tussen de 12 en 18 jaar en tien tussen de 0 en 7 jaar. De wachtenden hebben soms slechts kortdurende opvoedhulp nodig en in andere gevallen gaat het om gespecialiseerde jeugdzorg.

Instroom jeugdzorg niet altijd te voorspellen

De wachttijd is teruggedrongen dankzij de aanstelling van twee extra jeugdzorgwerkers, maar helaas kampt het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) nog steeds met uitval door langdurig zieken. Of de wachttijd op korte termijn helemaal wordt opgelost is nu niet te voorzien. “De instroom in de jeugdzorg zie je niet altijd aankomen en in die zin is het moeilijk een prognose te maken over de verdere daling van de wachtlijsten”, zegt een woordvoerder. Desondanks is er goede hoop dat de wachtlijst én wachttijd de komende tijd verder afnemen. 

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky