Normal_closeup-shot-of-a-lawyer-who-made-his-decision-in-2023-11-27-04-58-30-utc

De gemeente Alphen aan den Rijn en de voormalige aanbieders van jeugdzorg in deze gemeente zijn het nog steeds niet eens over de afwikkeling van een financieel geschil en zullen binnenkort opnieuw voor de rechter verschijnen, dit meldt het AD.

Bijna twee maanden geleden eiste het samenwerkingsverband Go voor Jeugd, bestaande uit aanbieders zoals Gemiva, Ipse de Bruggen, Horizon en Kwadraad, anderhalf miljoen euro van de gemeente Alphen. De aanbieders claimen dat zij veel meer kosten hebben moeten maken dan de gemeente op basis van het contract vergoedde. Volgens hen zijn sommige aanbieders zelfs in financiële problemen gekomen door deze opdracht.

Verantwoordelijkheid en fouten

De gemeente Alphen, die de jeugdzorg sinds begin dit jaar anders heeft geregeld, weigert te betalen. Volgens de gemeente zijn er veel fouten gemaakt door Go voor Jeugd en kost het Alphen nu miljoenen euro's om orde op zaken te stellen.

Poging tot compromis

Tijdens een eerdere zitting raadde de rechter beide partijen aan om een compromis te zoeken. Dit is echter niet gelukt. Daarom zullen beide partijen nogmaals hun standpunten kunnen geven, waarna de rechter een beslissing zal nemen.

Vervolgzitting

De Haagse rechtbank heeft laten weten dat de volgende zitting nog gepland moet worden. Tot die tijd blijven beide partijen in onzekerheid over de uitkomst van dit geschil.

De uitkomst van deze rechtszaak zal niet alleen bepalend zijn voor de financiële situatie van de betrokken jeugdzorgaanbieders, maar kan ook gevolgen hebben voor de toekomstige organisatie en financiering van jeugdzorg in de gemeente Alphen aan den Rijn.