Normal_normal_help-rolstoel_duwen__bomen

Veel mantelzorgers verwachten dat er volgend jaar een nog groter beroep op hen wordt gedaan, terwijl ze er niet meer taken bij kunnen hebben. Ze maken zich dan ook grote zorgen. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder ruim 25.000 mensen, waarvan 6000 actief als mantelzorger.

Vier op de tien ondervraagde mantelzorgers verwachten dat er volgend jaar een nog groter beroep op hen wordt gedaan vanwege de bezuinigingen in de zorg. Dit terwijl slechts veertien procent aangeeft dat zij er meer zorgtaken bij kunnen hebben. Driekwart (77 procent) maakt zich dan ook ernstig zorgen over de gevolgen van de bezuinigingen in de zorg voor henzelf. Van de mensen die nu geen mantelzorger zijn, verwacht één op de zes dat een naaste komend jaar een beroep voor mantelzorg op hen gaat doen.

De uitslagen van dit onderzoek worden vandaag in Radio EenVandaag (NPO Radio 1) gepresenteerd. Aan het onderzoek deden 25.680 leden van het EenVandaag Opiniepanel mee, onder wie 5987 mantelzorgers. Het onderzoek vond plaats van 21 tot 27 november 2014.

© Nationale Zorggids