Verzorgende IG

Lesley-Ann Nebbeling (29) is verzorgende IG bij Omring. Ze werkt op woonzorglocatie De Brink. Na haar opleiding tot helpende ging ze leren en werken bij Omring. Ze is niet meer weggegaan. “Het is altijd gezellig op de werkvloer.”

“Mijn zus werkte al in de zorg en vertelde thuis altijd zulke leuke verhalen”, lacht Lesley-Ann. “Toen dacht ik ‘dat ga ik ook doen’.” Ze heeft er geen spijt van. “Verzorgende IG is een ontzettend leuk en mooi beroep. Je staat klaar voor iemand die hulpbehoevend is. En het is ook heel uitdagend. Zeker als je met mensen met dementie werkt. Ik vind het mooi om dan de juiste zorg te leveren. Dat is soms best even zoeken. Maar met humor kun je veel bereiken. Humor vind ik sowieso een belangrijk onderdeel van ons vak.”  
 

Omring zorgt goed voor zijn personeel

Na haar opleiding tot helpende ging Lesley-Ann werken en leren bij Omring. Inmiddels is ze niet alleen verzorgende IG, maar ook EVV’er. “Toen ik mijn laatste leerjaar had afgerond, kreeg ik een contract aangeboden en ben ik gebleven.” Ze voelt zich prettig bij Omring. “Omring kijkt niet alleen wat voor de bewoners en cliënten het beste is, maar ook voor het personeel. Je krijgt hulp als je ergens niet uitkomt. De lijnen zijn heel kort.” Ook zijn er volop mogelijkheden voor ontwikkeling. “Als ik mijn leidinggevende nu zou vertellen dat ik nog verder wil leren, weet ik zeker dat ze die vraag serieus neemt. Niet dat ik dat nu wil hoor. Ik heb een jong gezin en ben heel tevreden met mijn werk. Ik haal er veel voldoening uit. Maar je weet nooit hoe het over 10 jaar is!”
 

Geen dag hetzelfde

Als verzorgende draait Lesley-Ann wisselende diensten, overdag, ’s avonds en ’s nachts. Hoe die diensten eruitzien is elke keer anders. “Natuurlijk zijn er een paar vaste momenten, zoals het koffiedrinken ’s ochtends en de lunch en het avondeten. Maar verder kijken we wat de individuele bewoner wil. Blijven ze ’s ochtends liever nog even liggen? Prima, dan komen we later terug. Ook ’s middags passen we de activiteit aan de bewoners aan. We doen een spelletje, maken een wandelingetje of kijken een film, net waar ze behoefte aan hebben.” Verder zijn er natuurlijk overleggen, artsenvisites of bewonersbesprekingen. “Ik vind het fijn dat geen dag hetzelfde is. Het is nooit saai! Ik houd van die onregelmatigheid, van het niet precies weten waar je aan toe bent. Dat maakt het werk uitdagend.”
 

Een echt team

Op de woonzorglocatie werken vaste teams. Lesley-Ann: “Ik vind het geweldig om in een team te werken. Mijn team is superleuk, ik kan met iedereen goed overweg. Het is dus altijd gezellig op de werkvloer. We kunnen goed overleggen en spreken elkaar zonder problemen op dingen aan. We helpen elkaar ook altijd, we zijn een echt team. Als ik op mijn werk ben, voelt het als thuis, door mijn collega’s.” Niet zo gek dus dat Lesley haar collega’s ook buiten het werk regelmatig ziet. “Door corona is dat nu natuurlijk wat minder. Maar als het even kan doen we graag een borreltje samen. En we houden van teamuitjes. Ze leren we elkaar ook op een andere manier kennen.”