Woonzorgcentrum bouwt tuin om tot camping voor families

Woonzorgcentrum Beth San in Aalten heeft deze zomer een heuse camping in de tuin. Om eenzaamheid onder bewoners tegen te gaan, kunnen hun familieleden daar de komende maanden kamperen. Over het hele terrein zijn tenten en caravans te vinden en worden er activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Dit meldt EenVandaag

Het woonzorgcentrum is onderdeel van zorginstelling Marga Klompé. De hoop is dat oudere bewoners en ouderen in het centrum en dorp nieuwe herinneringen zullen opdoen, samen met hun kinderen en kleinkinderen. "Zowel de bewoners, maar ook bezoekers van het dagcentrum, maar ook mensen uit de wijk, familieleden, kinderen van een kinderdagverblijf, diverse doelgroepen komen hier naartoe”, aldus Joke Meinen, coördinator welzijn.

Minder eenzaam

Doordat er volop bezoekers zijn, hebben ouderen tijdens de normaliter rustige zomermaanden minder last van eenzaamheid. Familie en vrienden die normaal wel komen, zijn tijdens de vakantie natuurlijk veelal weg. Door een campingmogelijkheid te bieden op het terrein van het woonzorgcentrum, hoopt de organisatie dat te voorkomen. Ook zou het natuurlijk fijn zijn als de bewoners hier ook een vakantiegevoel van krijgen.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky