haartransplantatie

Ben je jouw hoge haargrens helemaal zat? Of vind je het vervelend dat je snel kaal wordt? Dan is een haartransplantatie het overwegen waard. Dankzij een haartransplantatie wordt de haargroei gestimuleerd, waardoor je relatief snel weer een volle haardos hebt. 

Zit je op dit moment met vragen over een haartransplantatie? Dat is goed voor te stellen; het is immers geen alledaagse behandeling. Wil je meer weten over bijvoorbeeld de haartransplantatie kosten? Dan kun je hiervoor het beste contact opnemen met een gespecialiseerde kliniek. Tijdens een intakegesprek kijkt de specialist naar jouw haar, waarna de specialist direct een passend voorstel doet. Ongeacht voor welke specialist je kiest, geniet je gelukkig van een pijnvrije behandeling.  

Behandeling is pijnvrij

Over een haartransplantatie kan het volgende gesteld worden: de behandeling zelf is volledig pijnvrij. Dit is puur te danken aan het feit dat je plaatselijk verdoofd wordt. Met dank aan deze verdoving voel je de naald in jouw hoofdhuid niet. 

Pijn na behandeling

Na de behandeling is het wel mogelijk dat je enige pijn vervaart. Hier is echter in zeldzame gevallen sprake van. In de meeste gevallen is de hoofdhuid alleen een beetje gevoelig, maar is er van echte pijn geen sprake. Uiteraard is het hierbij wel van belang dat je de haartransplantatie door een specialist uit hebt laten voeren. Indien je dit door een amateur uit laat voeren, bestaat de kans dat je ná de behandeling wel de nodige pijn ervaart. 

Hoelang duurt een behandeling?

De exacte duur van een haartransplantatie behandeling is afhankelijk van de techniek waar je voor kiest. Als je voor de FUT techniek kiest, kun je uitgaan van pakweg 4 á 6 uur. Kies je echter voor de nieuwere FUE techniek? Dan kun je uitgaan van een behandeling van zo’n 8 uur. Dat komt puur doordat bij deze techniek de haren één voor één worden getransplanteerd. 

Tijdens deze behandeling ervaar je dus helemaal geen pijn. Voor de behandeling wordt het hoofd namelijk plaatselijk verdoofd, waardoor je eigenlijk niks meer voelt. Wel zo prettig, aangezien de naalden in jouw hoofd vrij gevoelig kunnen zijn. Met dank aan deze plaatselijke verdoving merk je hier gelukkig niks van. 

Verdiep je goed in de haartransplantatie

Ben je een haartransplantatie behandeling aan het overwegen? Dan is het aan te raden om je echt goed in deze behandeling te verdiepen. Verdiep je in de verschillende mogelijkheden en technieken. Ook kan het geen kwaad om je in de verschillende klinieken te verdiepen. Bij de beste klinieken word je door specialisten geholpen; door hen kun je je op voorhand ook perfect laten informeren.