Normal_nzg

Een goede matras is belangrijk voor een goede nachtrust en een pijnvrij lijf. Een matras kopen doe je niet zomaar, want je moet weten waar je lichaam goed op reageert. Waar de ene persoon baat heeft bij een zacht matras, heeft de ander dat bij een harder matras. In dit artikel leggen wij uit waarom het zo belangrijk is om voor een goede nachtrust én goede gezondheid de beste matras voor jou te kopen.

 

Volwassenen die slecht slapen hebben een verhoogd risico op allerlei aandoeningen, waaronder obesitas, diabetes, kanker, beroerte, depressie en dementie. Hoewel we vaak lang genoeg slapen, slapen we vaak niet goed. En natuurlijk is een slecht matras niet de enige reden waarom mensen slecht slapen, maar een goed matras kan wel heel veel oplossen.

Minder risico op aandoeningen

Mensen die slecht slapen lopen dus meer risico op ziektes. Slecht slapen kan komen door overmatig piekeren, te veel koffie, suikers of een afwijkend dag-nachtritme, maar ook een slecht matras speelt een grote rol. Door een goed matras in huis te halen, ontspant je lijf en wordt het ook in ontspannen staat wakker. Een wereld van verschil. Vooral voor ouderen die al een verhoogd risico op hebben op onder meer dementie, beroertes, kanker en diabetes.

Minder pijnklachten

Naarmate de leeftijd vordert, is het belangrijk dat het lichaam tijdens het slapen optimale rust- en herstelmogelijkheden krijgt. De beste matras daarvoor is eentje die het lichaam optimaal ondersteunt. Zonder deze ondersteuning, ontspannen de spieren niet en ontstaan pijnklachten. Met het juiste matras in huis, heb je (bijna) geen pijn. Je weet nu meteen of je huidige matras wel de goede matras is voor jou.

Je brengt minstens 30 procent van je leven door in bed

Niet iedereen ligt gemiddeld 8 uur per nacht op bed, maar daarvan uitgaande brengt de mens gemiddeld ruim 30 procent van zijn leven door in bed. Tel daarbij de tijd die we in bed doorbrengen met bijvoorbeeld lezen of tv kijken op, en we liggen er nog veel meer. Dat we gemiddeld 8 uur per nacht in bed liggen, betekent niet direct dat onze slaapkwaliteit goed is. Wel betekent het dat we er een groot deel van ons leven liggen en daarom een goede matras nodig hebben voor de perfecte nachtrust. Zelfs als je er alleen een boek leest is het belangrijk dat je lichaam er in de juiste houding op ligt.

Duurzame aankoop

Een matras is niet zomaar een aankoop. Het is een aanschaf voor langere tijd. En dat betekent dat je er met zorg eentje moet uitkiezen. Want hoe beter je slaapt, hoe minder klachten en hoe meer energie je gedurende de dag hebt. En als je wil dat je matras extra lang meegaat, vergeet dan niet een goede matrasbeschermer te kopen. Het woord zegt het eigenlijk al: een matrasbeschermer beschermt jouw matras tegen beschadigingen en bacteriën. Het houdt je matras dus schoon en zorgt ervoor dat je matras een langere levensduur heeft. Bovendien zijn zulke onderleggers ideaal voor mensen met allergieën, omdat ze voorkomen dat stoffen en huisstofmijt zich in het matras nestelen.