Normal_pexels-kindel-media-7688374

Het afsluiten van de juiste verzekeringen is een van de belangrijkste dingen die je als persoon en huiseigenaar kunt doen. In dit artikel nemen we vijf van de meest essentiële verzekeringen met je door die je zo snel mogelijk moet afsluiten bij de aankoop van een nieuwe woning.

 

Ziektekostenverzekering

Een ziektekostenverzekering is een essentieel onderdeel van elk persoonlijk financieel plan. Het kan de kosten dekken van medische behandeling, ziekenhuisopname en geneesmiddelen op recept en kan ook tandheelkundige behandeling of fysiotherapie dekken.

Als je niet verzekerd bent voor gezondheidszorg, zul je zelf verantwoordelijk zijn voor het betalen van al jouw medische rekeningen. Hoewel dit misschien niet zo erg lijkt als het gaat om iets eenvoudigs als een verband dat om jouw vinger wordt aangebracht of iets ernstiger als een operatie die aan je voet of iets anders moet worden uitgevoerd, kan het snel oplopen als de rekening op meer dan €100.000 komt. Deze kosten zijn gelukkig te voorkomen, want een basis zorgverzekering is verplicht om af te sluiten als je in Nederland woont.

Levensverzekering

Een levensverzekering is een contract tussen jou en de verzekeringsmaatschappij. De polishouder betaalt een jaarlijkse bijdrage aan de verzekeringsmaatschappij, die op haar beurt belooft een vast bedrag uit te betalen als er iets met hen gebeurt (afhankelijk van het type polis).

Wanneer je een levensverzekering wilt afsluiten, zijn er veel verschillende soorten uitkeringen die in jouw polis kunnen worden opgenomen:

  • Begrafeniskosten
  • Medische rekeningen
  • Maandelijks inkomen voor afhankelijke personen en/of echtgenoot
  • Schuldaflossing (hypotheekbetalingen)

Inboedelverzekering

De inboedelverzekering is een van de belangrijkste verzekeringen die je moet afsluiten. Deze beschermt jouw huis en inboedel tegen schade veroorzaakt door brand, blikseminslag, diefstal en meer. De inboedelverzekering dekt de kosten van reparaties of de wederopbouw van jouw huis na een ramp. Het omvat ook een vergoeding voor elk verlies in waarde als gevolg van structurele schade of verval na verloop van tijd.

Reisverzekering

Een reisverzekering kan je helpen met een aantal zaken, zoals medische rekeningen en verloren of gestolen bagage. Dit is belangrijk om te hebben in het geval dat je een blessure oploopt tijdens het reizen. Het kan iets kleins zijn zoals een verstuikte enkel of iets groots zoals een gebroken bot. Een reisverzekering kan ook helpen bij verloren of gestolen paspoorten, creditcards en reisvertragingen.

Rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekering is een soort verzekering die de juridische kosten dekt in geval van een geschil. Dit kan bijzonder nuttig zijn als je een geschil hebt met een klant of een cliënt, omdat je hem dan voor de rechter kunt dagen zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat je jouw advocaatkosten uit eigen zak moet betalen. Het kan ook nuttig zijn voor degenen die betrokken zijn bij geschillen over grond of eigendomsrechten, omdat veel zaken waarbij deze kwesties betrokken zijn, zeer snel zeer duur kunnen worden.