Normal_kliniek_aan_de_maas_byliekevroomen-36-5cb5d93f

Er zijn weinig mensen te vinden die niet vroeg of laat geconfronteerd worden met de aanwezigheid van pigmentvlekken. Laat het alvast een hele geruststelling zijn dat deze vlekken niet gevaarlijk zijn, maar ze kunnen wel een bedreiging vormen voor hoe jij jezelf ziet. Een onzeker gevoel en een zekere vorm van schaamte worden niet zelden aangehaald om hier iets aan te doen. Pigmentvlekken verwijderen kan heel eenvoudig met een laser.

 

 

Wat zijn pigmentvlekken?

Een pigmentvlek is een verkleuring van de huid die veroorzaakt wordt door aan de ene kant een ophoping of aan de andere kant een tekort aan pigment. Je hebt aangeboren pigmentvlekken of je kunt ze op latere leeftijd krijgen en ook de kleur, grootte en vorm kunnen van persoon tot persoon verschillen. 
Als oorzaak, voor de niet aangeboren pigmentvlekken, kunnen we de invloed van de zon, hormonale veranderingen en hyperpigmentatie door beschadiging van de huid aanduiden. Wat de oorzaak is, maakt op zich niet veel uit, pigmentvlekken verwijderen, kan los van een wel of niet gekende oorzaak.

Pigmentvlekken verwijderen

Voor de behandeling

Voor er sprake van zijn van een behandeling, zal steeds eerst een intake plaatsvinden. Hierbij zal een huidconsulent aan de hand van een vragenlijst en een onderzoek van de pigmentvlekken in staat zijn een doeltreffende behandeling voor te stellen. Het is ook tijdens dit eerste gesprek dat jij je wensen kunt aangeven, voldoende informatie kunt verzamelen en eventuele bezorgdheden kunt uiten. 
Om een tot een goed resultaat te komen, is het belangrijk om ongeveer 4 weken voor de behandeling direct zonlicht te vermijden.

De behandeling

Met een IPL of laser worden de pigmenten beschadigd waarna ze door het lichaam zelf afgevoerd worden. Afhankelijk van de specifieke aanwezige pigmentvlekken zal de behandeling 1 tot 4 keer moeten plaatsvinden en dit met telkens een tussenperiode van ongeveer 4 weken. Hou er rekening mee dat de pigmentvlekken verwijderen met een IPL of laser wel een langdurig, maar geen blijvend resultaat oplevert. Je huidconsulent zal samen met jou de mogelijkheden overlopen.

Na de behandeling

De eerste uren na de behandeling is het volkomen normaal dat de huid rondom de pigmentvlekken tijdelijk rood is en wat gevoeliger kan zijn. Dit is geen reden tot ongerustheid en helemaal geen reden om aan te nemen dat de behandeling geen resultaat opleverde. De ongemakken verdwijnen na enkele uren vanzelf, je hoeft hier niets voor te doen.

Is pigmentvlekken verwijderen veilig?

Pigmentvlekken verwijderen met een IPL of laser is niet geschikt voor alle pigmentvlekken. Het is je huidconsulent die tijdens de intake zal bepalen of het voor jou een goede behandelmethode is of niet. Er zijn pigmentvlekken die namelijk verergeren onder invloed van de warmte die tijdens de behandeling ontstaat en dat kan en mag natuurlijk niet de bedoeling zijn. Pigmentvlekken verwijderen zal enkel en alleen gebeuren als het verantwoord is.

Is pigmentvlekken verwijderen duur?

Er is geen standaardprijs op de volledige behandeling te kleven. De uiteindelijke prijs zal bepaald worden door het aantal te behandelen plaatsen en door de specifieke plaats van de pigmentvlekken; dit is dus voor iedereen anders. Pas na de intake zal de huidconsulent je een gerichte kostprijs kunnen meegeven.