Normal_jordan-opel-ybltrkjhpre-unsplash

Health programma’s zijn programma’s die zijn opgesteld om jou verder te helpen in een gezonder leven. In Nederland heb je nu 2 van deze programma’s: A.s.r Vitality en Weight Watchers. Hierbij ligt bij A.s.r Vitality de focus op voldoende beweging halen, de focus van Weight Watchers ligt dan juist weer op gezond en gevarieerd eten. Beide van deze programma’s dragen bij aan een gezondere levensstijl. 

A.s.r Vitality

A.s.r Vitality is een initiatief wat is voortgekomen uit A.s.r, door hun wordt het omschreven als ‘een verzekeringsprogramma dat klanten beloont voor hun gezonde keuzes en werkt volgens het shared value principe. Iedereen haalt er voordeel uit: klanten, de verzekeraar en de samenleving.’  Het initiatief van a.s.r heeft op dit moment al meer dan 10 miljoen deelnemers, die verdeeld zijn in meer dan 20 landen wereldwijd. Binnen 1 jaar is 23% van de gebruikers structureel in beweging, en 90% van de gebruikers geeft aan dat de app hun gezondheid heeft verbeterd. Wel zijn er ook veel mensen die binnen 1 jaar asr vitality opzeggen.

 

De tijd van doen

Je bent misschien al bekend met de slogan; Dit is de tijd van doen. A.s.r vitality werkt via een puntensysteem, deze punten kun je verdienen door te bewegen. Wanneer je je bewegingsdoel haalt , kan je cashback krijgen op je aanvullende zorgverzekering bij De Amersfoortse en tot wel 5 maanden cashback op je aanvullende zorgverzekering bij Ditzo. Je bewegingsdoel wordt bijgehouden aan de hand van een dure activity tracker, zoals een fitbit of een Apple Watch. Hier ligt bij veel gebruikers ook direct de onvrede. De synchronisatie tussen de app en de tracker werkt niet goed, en de uiteindelijke korting die je krijgt in de vorm van cashbacks is erg laag. Zelfs wanneer je al je wekelijkse en maandelijkse doelen haalt. Door deze ontevredenheid zijn er veel mensen die asr vitality opzeggen. 

 

Weight Watchers

Waar dat A.s.r Vitality let op voldoende beweging, wordt de focus bij Weight Watchers juist gelet op gezond en gevarieerd eten. Weight Watchers helpt je met gestructureerd en bewust bezig te zijn met eten. Ook Weight Watchers werkt met een puntensysteem. Dit werkt wel op een iets andere manier dan bij A.s.r. Bij weight watchers krijg je namelijk een bepaald aantal punten wat je kunt ‘besteden’ per dag. Hierbij heeft ongezond eten een hoog aantal punten, en eten wat juist wel erg gezond is kost slecht 1 punt of soms zelfs 0 punten. Door je aan dit puntenaantal te houden, en goed in de gaten te houden hoeveel punten bepaalde producten kosten, maak je onbewust kleine aanpassingen in je voedingspatroon. Door deze subtiele aanpassingen, ga je gezonder eten en val je ongemerkt heel veel af. Dit is voor veel mensen een hele goede uitkomst.

 

Watching everything?

Bij Weight Watchers worden dus aan verschillende producten punten gegeven zodat je goed je voeding in de gaten kunt houden. Wel heeft het ook een aantal minpunten. Zo kom je met het puntensysteem er niet altijd aan toe om alle aanbevelingen uit de schijf van vijf binnen te krijgen. Ook wordt er niet altijd heel goed rekening gehouden met de zoutinname. Daarnaast vindt niet iedereen de website en de app even gebruiksvriendelijk. Mocht je je doelen bereikt hebben, of blijkt Weight Watchers het niet helemaal voor jou, dan kun je gemakkelijk Weight Watchers opzeggen