Normal_pexels-lisa-fotios-1172019

Wanneer je een paar kilo kwijt wilt, dan is de kans vrij groot dat je direct aan de slag gaat met het zoeken naar een geschikt afslankprogramma, maar is dit eigenlijk wel de juiste manier? Allereerst is het goed te weten dat ook het volgen van een dieet afhankelijk is van het type lichaam en de doelen die jij jezelf stelt. Wil jij binnen 6 weken 10 kilo kwijt, dan is dit een heel ander verhaal op het moment dat je nu 60 kilo weegt en 1,60 m lang bent of je bent 120 kilo en 1,80 m lang. Zowel je lichaam als je gewicht zijn mede bepalend in wat er mogelijk is. Om op een verantwoorde manier af te kunnen vallen, is het belangrijk dat je minder eet dan je verbruikt, maar het verschil niet te groot laat zijn. Doe je dit wel, dan loop je namelijk het risico dat je lichaam in de spaarstand gaat. Dat houdt in dat je weinig tot niet meer afvalt omdat je lichaam niet weet wanneer het weer voedingsstoffen krijgt. Om verantwoord gewicht te kunnen verliezen, zijn er een aantal optie. Welke dit zijn vertellen we je in dit artikel.

Afvallen door gezond te eten

Het is inderdaad mogelijk om af te vallen door gezonde voeding te eten. Dit kan door het eten van voeding dat rijk is aan voedingsstoffen en weinig calorieën bevat, zoals veel groenten en fruit. Het is ook belangrijk om voldoende water te drinken en te zorgen voor voldoende beweging. Probeer een evenwichtig dieet te volgen en vermijd het eten van te veel verwerkt voedsel en snoep. Als je af wilt vallen, is het belangrijk om te onthouden dat het een langzaam proces is en dat je moet blijven volhouden om resultaten te zien. Vind je het lastig om zelf gezonde maaltijden te bedenken, dan kun je vaak ook prima terecht bij een diëtist. Een diëtist kan namelijk helpen bij het opstellen van een persoonlijk voedingsschema. In combinatie met gezonde voeding kun je ook kiezen voor de beste afval pillen om het geheel nog iets meer kracht bij te zetten.

 

Beweeg voldoende

Op het moment dat je wat kilo’s kwijt wilt, is het aan te raden om ook voldoende te bewegen. Niet alleen bevordert dit het proces, maar is het ook gezond voor je geestelijke gezondheid. Je kent vast wel het gevoel dat je voldaan bent op het moment dat je lekker een eind hebt gewandeld bijvoorbeeld. Wil je nu liever niet naar een sportschool? Kies dan gewoon voor een goede hometrainer voor thuis of een loopband met helling, zodat je jezelf thuis genoeg kunt uitdagen om ervoor te zorgen dat je voldoende beweegt. Het advies is namelijk om dagelijks minimaal 30 minuten te bewegen. Door dit gedurende een langere periode in combinatie met gezonde voeding te doen, is de kans op succes enorm groot.