Normal_pexels-cottonbro-studio-3957987

Plannen om binnenkort zelfstandig in de zorg te werken? Dan heb je een zakelijke bankrekening nodig. We leggen je in dit artikel uit hoe je de juiste bank kiest.

 

Waarom heb ik een zakelijke rekening nodig?

Open zéker een zakelijke bankrekening als je een zzp’er in de zorg bent. Dit zorgt er namelijk voor dat je zakelijke uitgaven gescheiden blijven van je privé-uitgaven.

 

Dat is wel zo handig, want zo hoef jij – of een boekhouder – niet te graven tussen de kosten van je dagelijkse boodschappen wanneer de belastingaangifte gedaan moet worden.

 

Waar open ik een zakelijke rekening?

Ben je op zoek naar een zakelijke rekening? Je hoeft niet lang te zoeken, want vrijwel iedere bank biedt verschillende zakelijke rekeningen aan. Bekijk hier een uitgebreide vergelijking voor ZZP’ers.

 

Er zijn twee soorten banken waar je terecht kan voor je bedrijfsrekening: 

  • Traditionele (groot)banken 
  • Online banken.

 

Traditionele banken

Denk aan de eerste bank die in je opkomt en het is vrijwel zeker een traditionele bank. Iedereen kent deze banken, want ze bestaan al zolang we ons kunnen herinneren. Ze hebben filialen in de meeste grotere woonplaatsen in Nederland. Traditionele banken staan voor naamsbekendheid, persoonlijk contact met medewerkers en kennis en ervaring.

 

Online banken

Online banken zijn populaire nieuwkomers die in een korte tijd het hele bankenlandschap hebben omgegooid. Ze zijn vaak niet langer dan tien jaar geleden opgericht en hebben in korte tijd een groot aantal ondernemers als klant verworven. Online banken staan voor innovatie, eenvoud en snelle, moderne functionaliteiten. Bij deze banken kun je snel een zakelijke rekening openen, vaak zelfs binnen enkele minuten.

 

Kies ik een traditionele of een online bank?

Open je een bankrekening bij een traditionele bank of een online bank? Laten we voorop stellen dat ze beiden goede banken zijn waar je prima zakelijk kunt bankieren. De vraag is of ze bij jou passen – als zzp’er in de zorg.

 

Wanneer kies je een traditionele bank?

Kies voor een traditionele bank als je waarde hecht een persoonlijk advies. Je kunt hier vaak je zakelijke rekening uitbreiden met een creditcard, zakelijk sparen, zakelijk lenen en verzekeringen afsluiten. 

Let er wel op dat een zakelijke rekening bij een traditionele bank over het algemeen iets duurder is.

 

Wanneer kies je een online bank?

Regel je al je bankzaken liever altijd zelf – op je telefoon met een handige app? Kijk niet verder dan de online banken. Deze banken werken snel en zijn modern. Een rekening openen kan zelfs binnen enkele minuten. Je krijgt daarbij geen persoonlijk contact, maar er is vaak wél een centrale klantenservice. 


Baseer je jouw keuze op kosten? Online banken zijn goedkoper dan traditionele banken. Sommigen bieden zelfs een volledig gratis zakelijke rekening.