Normal_vegetables-1085063__340

Het voorjaar komt er weer aan. Dat betekent dat veel mensen het goede voornemen stellen om meer te gaan sporten. Het is belangrijk om goed op je voeding te letten, vooral als je regelmatig gaat sporten. Anders wordt het gewenste resultaat namelijk niet behaald. In dit artikel worden een aantal tips gegeven zodat jij je voeding goed kunt aanpassen op je levensstijl.

Sterker worden

Streef je ernaar om meer spiermassa te kweken? Het is belangrijk dat je veel groenten, proteïnen en goede vetten binnenkrijgt. Het ideale dieet bestaat voor een kwart uit compacte koolhydraten (zoals rijst en aardappelen) en een kwart uit groene groenten. Zo’n 30 procent van het dieet zal uit proteïnen bestaan. Als je het lastig vindt om deze hoeveelheid te behalen, kun je overwegen om proteine poeder aan te schaffen. In de meeste poeders van Matchu Sports zitten genoeg proteïne voor de hele dag, en het is ook nog eens beschikbaar in meerdere smaken. De meeste mensen mixen de poeder met water of melk. Best lekker dus!

Afvallen

Wil je graag afvallen? Het is belangrijk dat je niet veel minder gaat eten. Hierdoor krijg je namelijk snel de neiging om te gaan snoepen. Je hebt namelijk vaker honger. Het is verstandig om je huidige voeding te vervangen voor gezondere keuzes. Ga bijvoorbeeld in plaats van een croissant voor een volkoren broodje. Je zult merken dat je van gezondere keuzes veel sneller vol raakt, en daardoor minder de neiging hebt om te snoepen. Op deze manier kun je je hongergevoel stillen.

De schijf van vijf

Om gezond te eten, is het belangrijk om de schijf van vijf aan te houden. De schijf van vijf bestaat uit vijf gezonde vlakken. Je zult elke dag genoeg van elk vlak moeten binnenkrijgen. De vlakken zijn: groente en fruit, volkoren producten, plantaardige vleesvervangers, vetten en dranken zonder suiker. Zorg ervoor dat je deze allemaal binnen krijgt. Probeer daarnaast niet te veel te snoepen. Op deze manier zul je zeker gezond blijven!

Gezond eten bij kinderen

Het is belangrijk dat kinderen al vanaf een jonge leeftijd leren hoe belangrijk gezonde voeding is. Hierdoor is de kans veel kleiner dat ze op latere leeftijd een ongezonde leefstijl zullen creëren. Vaak volgen kinderen het voorbeeld van hun ouders. Zorg dus dat jij het beste gedrag vertoond. Biedt ook verschillende gezonde keuzes aan. Je moet altijd genoeg fruit en gezonde snacks in huis hebben. Er zijn ook een aantal verplichtingen die een kind zal moeten volgen. Zo zal hij zeker 1 tot 1.5 stuk fruit per dag moeten eten.  Ben je dus van plan om je voeding af te stemmen op je leefstijl? Dan is het belangrijk dat je vooral gezonde keuzes maakt en niet minder gaat eten. Het is verstandig om de schijf van vijf als voorbeeld te gebruiken