Normal_afbeelding6

De wereldeconomie is behoorlijk aan het bewegen en veranderen. Dit maakt mensen, bedrijven maar ook de koersen van aandelen onrustig. Zelfs banken bewegen hierin mee. Waar het oude vertrouwde sparen door middel van een spaarrekening vroeger altijd een goede keuze was, is dat vandaag de dag wel even anders. Sparen is niet meer altijd de meest lonende keuze, zeker niet wanneer dit gepaard gaat met hoge inflatie en lage rentes. Toch vinden mensen het vaak spannend de switch naar een alternatief product te maken. Daarom hier nadere uitleg over sparen of investeren. 

Sparen

Sparen is nog altijd een noodzakelijk kwaad, ook wanneer de inflatie hoog is. Dit komt doordat we allemaal in het leven af en toe een financiële tegenvaller hebben. Om niet direct in nog grotere problemen te komen en leningen te moeten afsluiten tegen woekerrentes, is het goed om een goed gevulde spaarpot te hebben. De rekensom die vaak wordt gehanteerd is; drie keer moeten de maandlasten gedekt moeten kunnen worden. Dit omdat een baan verliezen ook vandaag de dag nog goed mogelijk is. Met deze buffer weet je zeker dat je de tijd en rust hebt dit op te lossen. Er zijn nog wel banken die een wat hogere rente geven. Dit zijn niet altijd de bekende grote banken, maar juist de wat onbekendere online banken. Je hierin verdiepen is aan te raden. Zorg er in ieder geval voor dat je geld niet vaststaat, maar op ieder moment op te nemen is.

En de rest? Investeren!

Wanneer je de basis op orde hebt, dan is het goed je te verdiepen in het investeren van geld. Investeren is namelijk, in tegenstelling tot sparen, een manier om geld te laten groeien. Kies een product of dienst die bij jou past. Idealiter zelfs een mogelijkheid waar je verstand van hebt of waar je je nader in wilt verdiepen. Waar je hierbij aan moet denken? Van vastgoed tot aandelen maar ook crypto is een strategische keuze. Alles valt of staat met het gebruik van de juiste producten en betrouwbare platforms. Zo is olie momenteel ook een slimme keuze, het platform oil profit is hierbij goed om in de gaten te houden. Hier kun je op betrouwbare manier in olie investeren. Eén waar de experts van zeggen dat de koers mooie dingen gaat doen.

Kortom, we kunnen niet concluderen dat je moet investeren of sparen. Het hangt van je eigen inkomsten, vaste lasten en financiële positie af. Ook kennis en interesse spelen een grote rol. Een mix van beide is, gezien de huidige markt, momenteel een zeer verstandige keuze.