Normal_pexels-akil-mazumder-1072824

In de zorg heb je het al druk genoeg. De hele dag door hebben cliënten of patiënten je aandacht nodig, collega’s moeten worden bijgesprongen en dan is er ook nog een berg administratie die je moet doen. Je eet vlug een appeltje en gooit het klokkenhuis in de prullenbak bij het restafval. Dat kan duurzamer. Wij hebben een aantal tips hoe je dat tijdens je drukke werkdag doet!

Afval scheiden: prullenbakken en containers

Label de prullenbak

Een tip om duurzaam om te gaan met afval, is door het te scheiden. Dat kan heel makkelijk door verschillende prullenbakken te labelen: eentje voor papier en karton, een prullenbak voor GFT, een andere gebruik je voor plastic. Super simpel! Door een label op de prullenbak zijn mensen sneller geneigd om het afval op de juiste plek weg te gooien. Zo wordt het een gewoonte en denk je er over een tijdje niet meer over na. Weer een zorg minder!

Huur de juiste containers

Een andere manier om als bedrijf in de zorg je afval op een goede en duurzame manier te verwerken, is door het huren van de juiste containers. Dit doe je heel makkelijk online bij een afvalverwerkingsbedrijf zoals Renewi. Daar huur je aparte containers voor al je bedrijfsafval: van de gewone papiercontainer, GFT, plastic, glas en rest tot een specifieke container voor vertrouwelijk papier en medisch afval. Het afvalverwerkingsbedrijf ledigt de containers op de momenten die je samen hebt afgesproken. Zo draag je bij een milieuvriendelijke manier van verwerking. Het afvalverwerkingsbedrijf doet de rest.

De zorg van afvalverwerking uit handen geven: de voordelen

Door een afvalverwerkingsbedrijf in te schakelen, hoef jij je als zorgbedrijf nergens meer druk om te maken. Heb je medisch of ander gevaarlijk afval? Dan zijn er niet alleen speciale containers te huren, maar ook afvalzakken die voor dit type afval gemaakt zijn.

Het enige wat je zelf nog hoeft te doen: gooi het afval weg op de juiste plaats. Dan vindt het afval dankzij de juiste prullenbakken, containers en het juiste afvalverwerkingsbedrijf zijn weg naar een milieuvriendelijke verwerking.