Normal_pexels-cottonbro-studio-4098368

Voor zorg en welzijn organisaties kan het ontbreken van een strategisch plan en richting zorgen voor chaos en onrust, niet alleen onder medewerkers maar ook voor andere betrokken partijen. Juist daarom is het ontwikkelen van een strategisch plan zo belangrijk.

Een adviesbureau op het gebied van zorg en welzijn kan jouw organisatie hier goed bij ondersteunen zodat er uiteindelijk een plan komt dat past bij jouw organisatie.

Wat is een strategisch plan

Eigenlijk is het heel simpel, een strategisch plan zet uiteen waar het bedrijf de komende jaren naar toe wil en ontwikkelt een strategie om hier te komen. Hoewel het simpel klinkt, is het in de praktijk vaak best een klus om een strategisch plan te ontwikkelen. De kunst is om gezamenlijk tot duidelijke doelstellingen te komen. De verschillende lagen van een organisatie moeten hier zoveel mogelijk bij betrokken worden.

Een strategisch plan werkt pas echt als iedereen binnen een organisatie gelooft in het strategisch plan en er de meerwaarde van in ziet. In andere woorden: alle koppen moeten dezelfde kant op staan! Daarnaast is het belangrijk om te onthouden dat een strategisch plan eigenlijk een continu proces is, flexibiliteit is dus een vereiste. 

 

Hoe kom ik tot een strategisch plan? 

Er gebeurt vaak veel tegelijk in zorg en welzijn organisaties en het is dan lastig om bezig te zijn met een plan dat pas op de lange termijn wat gaat opleveren. Om een strategisch plan te ontwikkelen, kan het daarom waardevol zijn om hulp van buitenaf in te schakelen. Een organisatieadviesbureau op het gebied van zorg en welzijn kan samen met jou een strategisch plan ontwikkelen.

Een adviesbureau gaat in gesprek met verschillende mensen binnen de organisatie om zo een goed overzicht te krijgen van de organisatie, haar visie en haar dromen. Vanuit daar kunnen er gezamenlijke doelstellingen geformuleerd worden. Hoewel een adviesbureau veel werk uit handen kan nemen, is het van groot belang dat het strategisch plan vanuit samenwerking ontstaat. Alleen dan zal er aan het einde van het traject een plan liggen waar jouw organisatie mee verder kan in de toekomst. 

 

Goed geschud: hét organisatieadviesbureau op het gebied van zorg en welzijn 

Op zoek naar een organisatieadviesbureau dat jouw zorg en welzijnsorganisatie kan begeleiden in het ontwikkelen van een strategisch plan? Zoek dan niet verder! De adviseurs van organisatieadviesbureau Goed geschud kennen de gezondheidszorg en welzijnssector op hun duimpje en begrijpen de problemen die er spelen.

Met een hoop kennis en creativiteit kunnen zij de opschudding veroorzaken die nodig is om tot duidelijke doelstellingen te komen en een bijpassende strategie te ontwikkelen. Eerder deden zij dit bijvoorbeeld al naar grote tevredenheid bij welzijnsorganisatie MeanderOmnium in Zeist. Meer weten over het werk van Goed geschud? Neem dan een kijkje op de website: https://goedgeschud.nl/