Normal_fun2go_duofiets_19

Werkt u in een verzorgingstehuis voor ouderen met dementie of in een wooninstelling waar mensen met een beperking begeleid wonen? Bij de begeleiding van uw cliënten in hun dagelijks leven is het essentieel om ook naar buiten te kunnen. Wilt u hun bewegingsvrijheid vergroten en de drempel om naar buiten te gaan verlagen? Dan kan de duofiets een effectieve oplossing zijn. In deze blog leest u wat de redenen zijn om de duofiets aan te schaffen voor uw (zorg)instelling, u zult zien dat het een onmisbaar vervoersmiddel voor zowel de begeleiders als de bewoners wordt.

1.    Meer bewegingsvrijheid

Een lichamelijke of geestelijke beperking kan de bewegingsvrijheid van uw cliënt verminderen. Wilt u met uw cliënt naar buiten, dan zorgt de duofiets voor meer bewegingsvrijheid. Het voordeel van de duofiets is de toegankelijkheid die ervoor zorgt dat uw cliënt er veilig en comfortabel op kan zitten. De stabiliteit geeft een gevoel van vertrouwen en onder uw begeleiding kan de cliënt van de fietstocht genieten.

2.    Gebruiksvriendelijk

Mede dankzij de toegankelijkheid die de veiligheid en het comfort waarborgt, is de duofiets erg gebruiksvriendelijk. De constructie met het dubbele stuur en dubbele trappers zorgt ervoor dat u samen kunt bepalen waar u naartoe fietst en welk tempo u aanhoudt. Anders dan bij een tandem waar u achter elkaar fietst, zit u op de duofiets naast elkaar. De duofiets heeft voor beide bestuurders een stevige zitting met rugleuning en de extra lage instap zorgt ervoor dat u gemakkelijk kunt opstappen. Voor cliënten met bijvoorbeeld een lichamelijke beperking wordt de tocht met de duofiets zo een stuk toegankelijker.

3.    Vrijheid in de buitenlucht

Een belangrijke reden om de duofiets te gebruiken, is dat uw cliënten de mogelijkheid krijgen om een fietstocht in de buitenlucht te maken. Wanneer een lichamelijke of geestelijke beperking ertoe leidt dat iemand niet ver kan lopen, kan dat veel effect hebben op zijn vrijheid om naar buiten te gaan. De duofiets geeft dit stukje extra vrijheid en zorgt ervoor dat u samen een rondje met de fiets kunt maken. Was het park voorheen net te ver om te voet af te leggen, dan kan de afstand nu overbrugd worden met de duofiets.

4.    Verbeteren van de lichamelijke en mentale gezondheid

Nog een voordeel van de duofiets is dat het voor uw cliënt een heel goede manier is om in beweging te zijn. Terwijl u samen een rondje rijdt, worden de spieren getraind wat een positief effect kan hebben. Samen kan het tempo worden bepaald waarmee jullie vooruitkomen en door de verschillende versnellingen kunt u afstemmen hoeveel kracht jullie beiden moeten leveren. De beweging versterkt niet alleen de lichamelijke spieren, het is ook goed voor het mentale welzijn. Zeker in combinatie met de frisse buitenlucht en de sociale interactie die u onderling heeft, draagt de lichamelijke beweging met de duofiets bij aan de geestelijke gezondheid.

De duofiets als onmisbaar vervoersmiddel

Wilt u uw cliënten helpen met het vergroten van hun bewegingsvrijheid, dan is de duofiets een goede oplossing. Dit toegankelijke vervoersmiddel stelt uw cliënten in staat te genieten van een veilige en comfortabele fietstocht. Maakt u samen een rondje, dan kunt u voortaan gemakkelijk een grotere afstand afleggen en nog meer genieten van de omgeving.