Normal_pedicure_zelf_doen

Als er één iets is wat de pandemie ons heeft geleerd, is dat we veel zelf kunnen. Maandenlang zijn verschillende zaken gesloten gebleven, waaronder dus ook schoonheidssalons. Het heeft mensen creatiever gemaakt. Zo zijn we met zijn allen op zoek gegaan naar manieren om onze voeten te verzorgen zonder professionele hulp. Met de opkomst van pedicure thuisproducten zoals die van Beez kun je jezelf makkelijk verwennen met een doe-het-zelf pedicure.

Waarom zijn pedicures belangrijk?

Een regelmatige pedicure helpt niet alleen om de voeten mooi te houden, maar zorgt er ook voor dat de teennagels worden geknipt, zodat er geen vuil en viezigheid in kan komen, wat de gezondheid van onze voeten belemmert. Een pedicure helpt ook tegen pijnlijk eelt en likdoorns die op de voeten ontstaan door het dragen van verkeerd schoeisel of open schoeisel met harde zolen.

Het is ook essentieel om onze voeten regelmatig te hydrateren met producten van BeeZ. Het helpt altijd om de voeten 's nachts te wassen en wat glycerine of vaseline aan te brengen en katoenen sokken te dragen voor het slapen gaan.

Enkele voordelen van een pedicure in je eigen huis

Voorkom infecties

Als je niet voorzichtig bent met het soort salon waar je naartoe gaat, is de kans groot dat je infecties oploopt door gereedschap als tondeuses en nagelvijlen. Als je je voeten niet regelmatig hydrateert, is de droge en schrale huid op je voeten vatbaarder voor infecties zoals wratten. Ook het knippen, schoonmaken en knippen van teennagels voorkomt dat nagels naar binnen groeien en een infectie veroorzaken.

Bespaar geld

Voor mensen die op hun financiën willen letten, is een pedicure thuis een van de beste opties. Een pedicure in een salon mag dan wel een luxueuze en verwennende ervaring zijn, het is niet goedkoop. Voor mensen die hun maandelijkse budget in de gaten houden is een pedicure thuis een uiterst kosteneffectieve ervaring, terwijl je ook verzekerd bent van ontspanning in het comfort van je huis. Het enige wat je nodig hebt zijn de kwalitatieve producten van Beez.

Voorkomt likdoorns en eelt

Wanneer je de droge, dode huid regelmatig scrubt en verwijdert, zorg je ervoor dat je je ontdoet van de droge huid die pijnlijke likdoorns en eelt kan veroorzaken. Dit zorgt niet alleen voor comfortabele voeten, maar voorkomt ook ergere aandoeningen. Onderzoek over eelt mag dan wel suggereren dat eelt uit zichzelf niet ervoor zorgt dat er meer druk op je voeten komt te staan, maar het kan wel gaan kloven en ontsteken.

Houd je nagels gezond

Het onderhouden van je nagels zorgt voor een goede doorbloeding van het gebied rond de voeten en tenen. Het bloed vervoert voedingsstoffen die essentieel zijn voor de gezondheid en groei van de nagels. Het zorgt ook voor ontspanning na een goede massage. Beez biedt een ruim assortiment aan thuisproducten voor een pedicure die je zelf kan uitvoeren.

Een pedicure bij een schoonheidssalon mag dan wel een verwennende ervaring zijn, maar de thuisproducten van Beez bieden dezelfde kwaliteit. Daarnaast laat het zelf uitvoeren van een pedicure toe dat je je voeten met meer regelmaat kunt verzorgen, wat de gezondheid ervan ten goede komt. Lees meer over persoonlijke gezondheid.