Normal_poko-skincare-ehe5l7cjvry-unsplash

Een droge huid kan ontzettend vervelend zijn. Het voelt trekkerig aan, kan geïrriteerd raken en er kunnen zelfs schilfers ontstaan. Gelukkig zijn er verschillende manieren om van een droge huid af te komen. In dit artikel lees je alles over de beste manieren om je huid weer zacht en soepel te maken.

Wat is een droge huid?

Een droge huid is een huid die onvoldoende vocht bevat. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals het weer, stress, verkeerde verzorgingsproducten of een slechte voeding. Een droge huid voelt vaak trekkerig en schraal aan en kan gaan jeuken of zelfs pijn doen. Ook kunnen er schilfers ontstaan of kan de huid er rood en geïrriteerd uitzien. Het is dus belangrijk om een droge huid goed te verzorgen om verdere irritatie te voorkomen.

Hydrateren

Een droge huid heeft vooral behoefte aan hydratatie. Dit kun je doen door dagelijks een droge huid creme te gebruiken. Kies voor een crème die speciaal is ontwikkeld voor de droge huid en die bij voorkeur geen parfum bevat. Raadpleeg Drleenarts.com voor de juiste crème voor jouw huidtype!Breng de crème aan na het douchen of baden, wanneer de huid nog vochtig is. Hierdoor kan de crème beter worden opgenomen en zal de huid beter gehydrateerd worden. Daarnaast kun je ook kiezen voor een hydraterend serum of een gezichtsolie. Deze producten kunnen de huid nog intensiever hydrateren en zullen er ook voor zorgen dat de huid er stralender uitziet. Breng het serum of de olie aan voordat je de crème aanbrengt voor een extra boost.

Exfoliëren

Een droge huid kan ook baat hebben bij exfoliatie. Hiermee verwijder je dode huidcellen, waardoor de huid gladder en zachter wordt. Kies echter wel voor een milde exfoliant die speciaal is ontwikkeld voor de droge huid. Een te agressieve exfoliant kan de huid namelijk nog verder uitdrogen. Je kunt kiezen voor een fysieke exfoliant, zoals een scrub, of voor een chemische exfoliant, zoals een AHA of BHA. Breng de exfoliant aan op een vochtige huid en masseer deze zachtjes in. Spoel vervolgens af met lauw water en breng daarna een vochtinbrengende crème aan.

Douche en bad

Ook de manier waarop je doucht of in bad gaat kan invloed hebben op de droogte van je huid. Kies voor lauwwarm water in plaats van heet water. Heet water kan namelijk de natuurlijke oliën van de huid verwijderen, waardoor de huid nog droger wordt. Daarnaast kun je ook kiezen voor een hydraterend bad product of doucheolie. Hierdoor wordt de huid tijdens het douchen of baden al gehydrateerd en zal de huid minder snel uitdrogen. Gebruik echter niet te veel product, omdat dit de huid juist kan verzadigen en daardoor minder goed hydrateert.