Normal_laundry_-_blog_26_-_afbeelding_-_05-2023.docx

De diverse organisaties binnen de gezondheidszorg zetten massaal in op een duurzame toekomst. De Green Deal Duurzame Zorg dient hierbij als basis. Het document bevat afspraken welke gemaakt zijn door zorginstellingen, overheden en bedrijven om toe te werken naar een duurzame, groene manier van werken met een minimale belasting van het milieu. Standaard verbruiken zorginstellingen relatief veel energie en grondstoffen om patiënten van de benodigde zorg te kunnen voorzien. Er zijn verschillende manieren om duurzamer te werken, waarvan de investering in een moderne wasoplossing een voorbeeld is. De keuze voor industriële wasmachines biedt verschillende voordelen ten opzichte van goedkopere, particuliere huishoudmodellen. 

Duurzaam en efficiënt wassen met industriële apparatuur 

Industriële wasmachines en -drogers bieden onder meer als voordeel, dat deze apparaten veel sneller functioneren. Wasgoed kan eerder opnieuw gebruikt worden en het aanhouden van grote voorraden beddengoed en bijvoorbeeld handdoeken is niet langer nodig. Daar komt bij dat de kosten per wasbeurt van zo’n industriële wasmachine lager liggen, dan die van een particulier model. Dat komt niet alleen door de snelheid waarmee wasprogramma’s worden uitgevoerd, maar bijvoorbeeld ook door het grote aantal draaiuren voordat de machine vervangen moet worden. 

Efficiënt gebruik van water, stroom en zeep 

Naast de gegeven voordelen van een industriële wasmachine of wasdroger, zijn deze machines gericht op een zo efficiënt mogelijk gebruik van energie, water en zeep. Door het water- en energieverbruik tot een minimum te beperken, dragen ziekenhuizen bij aan een duurzamer wereld. Dat geldt overigens niet alleen voor ziekenhuizen; de industriële wasmachines en -drogers worden ook door andersoortige zorginstellingen gebruikt om vuil wasgoed snel, efficiënt en op duurzame wijze te kunnen verwerken. Het beperken van het water- en zeepverbruik heeft geen negatief effect op het resultaat; vuil wasgoed komt als nieuw uit de industriële machine.